Elevii din Bacau au ramas fara subventie la transportul public

0

Elevii din Bacau au ramas fara subventia la transportul in comun. Regia locala nu le mai poate acorda reducerea de 30% din pretul abonamentelor. Primaria spune ca nu are bani pentru plata reducerii si ca solutia poate veni doar de la Ministerul Educatiei.

Elevii din Bacau au doua optiuni : sa mearga pe jos sau faca economii pentru plata abonamentului intreg.

Potrivit legii Educaţiei, elevii ar fi trebuit sa beneficieze de o reducere mult mai mare: „Elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic”.

Dar societatea de transport public din Bacău, care a suportat diferenţa din propriul buget, a reuşit să le acorde elevilor doar o reducere de 30%. Asta înseamnă lunar o pierdere de 63.000 de lei lunar Pentru transportul elevilor, Primăria Bacău nu a oferit nici o subvenţie.
„Aceste cheltuieli privind transportul elevilor sunt finanțate prin finanțarea complementară din bugetele locale ale unităților administrativ teritoriale din sume defalcate din TVA”, spune Ida Vlad, inspector general adjunct al ISJ Bacău.

Reprezentanţii Primăriei Bacău aruncă vina în curtea Ministerului Educaţiei.
„Conform legii aceste sume trebuiesc asigurate de Ministerul Educației. Până în momentul de față însă, Ministerul Educației nu a virat aceste sume deși am trimis nenumărate adrese”, a declarat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt la Primăria Bacău.
DIGI 24 | Bacău. Elevii au rămas fără subvenția pentru transportul public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.