Editia cu nr.10 a Raliului Moldovei are loc in perioada 24 – 25 octombrie 2020

Editia aniversara a Raliului Moldovei Bacau va sarbatori in acest an 10 ani de existenta si se va desfasura in perioada 24 – 25 octombrie 2020, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, urmand sa incheie sezonul 2020 al Campionatului National de Raliuri Betano.

Pe fondul situatiei existente la nivel mondial efortul organizatorului Adrian RASPOPA, presedintele ACS Rally Spirit, de a introduce o noua proba speciala de macadam langa orasul Darmanesti in lungime de 13 km, nu a fost concretizat. Desi, dupa vizionarea probei de catre reprezentantii Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, aprecierile nu s-au lasat asteptate, a fost luata decizia ca proba sa nu fie introdusa in formatul raliului din acest an datorita unui cumul de factori. 

Concurentii vor avea de parcurs in prima zi a raliului 42.8 km impartiti in 6 probe speciale, respective 2 bucle ale celor 3 probe deja consacrate Runcu, Moinesti si Vermesti.

Duminica probele Trebes si Hemeius vor fi parcurse in cate doua bucle, urmand ca a treia trecere pe proba Trebes sa fie considerate Power Stage, iar proba noua de pe circuitul de karting sa incheie raliul si totodata sezonul competitional 2020 al Campionatului National de Raliuri Betano.

Ne bucuram ca pe parcursul celor 10 editii am putut sa fim parte a povestii Raliul Moldovei Bacau. Ne bucuram ca numarul de inscrisi din acest an este mai mare decat cel de anul trecut, chiar daca este un an cu totul diferit. Ii multumim lui Adi ne da prilejul sa fim alaturi de el in evenimentele pe care le organizeaza, si aici vorbim atat etapa de raliu, dar si etapa de ciclism Turul Colinelor si etapa de viteza in coasta Valea Uzului. De asemenea, ne bucura si faptul ca Adrian RASPOPA a devenit ambasadorul proiectului de infrastructura infrastructură rutieră Autostrada Brașov – Bacau A13.” a declarat in cadrul conferintei Sorin BRASOVEANU, presedintele Consiliului Judetean Bacau, aflat inca in aceasta functie pana vineri, atunci cand ii va preda stafeta lui Valentin IVANCEA.

La randul sau viitorul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Valentin IVANCEA, a declarat: “Doresc si eu sa il felicit la randul meu pe Adi care stie sa organizeze competitii sportive la cel mai inalt nivel. Dovada este si faptul ca ne aflam astazi la cea de-a X-a editie a Raliului Moldovei Bacau si ii promit ca pentru urmatorii minim patru ani vom continua acest proiect al acestei frumoase etape de raliu. Faptul ca Bacaul devine din ce in ce mai cunoscut este si Turul Colinelor care s-a desfasurat intr-un cadru organizatoric foarte bine pus la punct. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure pentru ca asta inseamna promovarea judetului Bacau, lucru pe care cu toti cei prezenti aici il urmarim. Imi doresc ca in cel mai scurt timp sa se concretizeze si proiectul A13, pe care cred ca Adi a reusit sa il faca vizibil destul de bine.” 

Chiar daca suntem intr-un an atipic il felicit pe Adrian ca a reusit sa organizeze acest eveniment si sa sarbatorim impreuna 10 ani de Raliul Moldovei Bacau. Acest tip de evenimente sunt benefice pentru populatie deoarece oamenii au nevoie si de sport si de cultura, chiar daca ne chinuim cu acest virus care s-a abatut asupra intregii omeniri. Doresc si eu sa il asigur pe Adi de sprijinul meu si in viitor si imi doresc sa facem o echipa la fel de buna ca si pana acum cu Consiliul Judetean Bacau si ii vom pune la dispozitie intreaga infrastructura a orasului Moinesti.” declara Valentin VIERU, primarul orasului Moinesti.

La randul sau Adrian RASPOPA, organizatorul Raliului Moldovei Bacau, se declara fericit de sustinerea Consiliului Judetean Bacau si a primariilor oraselor din judet, dar si de promovarea proiectului de infrastructura Autostrada A13. “Tot timpul am cautat sa fiu partener cu mesaje noi si inedite si sunt sigur ca am atras foarte multa atentie asupra echipajului nostru. Am mare incredere in acest proiect si de aceea m-am pliat foarte repede pe promovarea acestui mesaj. Pe plan sportive imi doresc foarte mult o victorie acasa, insa voi incerca sa fac o cursa cerebrala si sa nu mai fac greseli de tipul celei de la Iasi, unde am scapat victoria printre degete.” incheia Adrian RASPOPA.      


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentUn politist local, vindecat de COVID19, a donat plasma pentru a salva alte vieti
Articolul urmatorPNL Bacau a depus listele pentru Alegerile Parlamentare

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.