Economiile si imprumuturile de la banca a judetului Bacau

0

8 judete din Romania au economist mai mult decat au imprumutat. Aceste date vin de la Banca Nationala a Romaniei si arata diferenta dintre creditele in lei/valuta si depozitele in lei/valuta.  Cele 8 judete care au facut economii mai mari decat imprumuturile sunt : Bacau, Harghita, Neamt, Dambovita, Mures, Suceava, Covasna si Vrancea .

Judetul Bacau : Economiile au depasit valoarea creditelor, la nivelul lunii octombrie. Diferenta dintre depozite si credite este de 309,1 milioane lei.

 

Cristian Popa, viceguvernatorul BNR, a subliniat zilele trecute eforturile băncii centrale de a crea un echilibru între creditele contractate în lei şi cele în valută. „Ceea ce vrem să vedem noi, cei de la BNR, este un echilibru între noile credite acordate în moneda naţională faţă de noile credite acordate în euro. Nu ne dorim o dispariţie a celor în euro, ci un mult mai bun echilibru între creditele care se acordă în lei şi cele în euro”, a declarat Popa în cadrul unei conferinţe privind potenţial economic viitor al României.

 

Sursa : gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.