Echipamente de ultimă generație, unice în județul Bacău și regiunea Nord-Est, la Spitalul din Buhuși

0

Conform unui anunț al spitalului din Buhuși, au sosit primele echipamente medicale aferente proiectului privind dotarea cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație, unice în județul Bacău și regiunea Nord-Est.

Proiectul a fost inițiat în urmă cu mai bine de doi ani, de către Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși și are o valoare, cu tot cu cofinanțare (9% C.J. Bacău și 1% C.L. Buhuși), de 5.130 mii lei (51,3 miliarde de lei vechi).

Proiectul conține următoarele: sistem robotizat pentru redobândirea mersului, exoschelet pentru redobândirea mersului, aparat de terapie laser de înaltă intensitate tip scanner, aparat de terapie cu vacuum (2 buc.), aparat de electroterapie, ultrasunete și laser și aparat de terapie cu microunde.

„Reamintim că în acest moment avem trei medici pe specialitatea medicină fizică și de reabilitare (MFR), iar în perioada următoare intenționăm să înființăm structuri de recuperare care să deservească mai multe secții și compartimente ale spitalului. Odată cu încheierea noului contract cu Casa de Asigurări, pacienții noștri vor beneficia de servicii medicale pe această specialitate pe bază de bilet de trimitere. Mulțumim pentru încredere tuturor celor implicați în derularea acestui important proiect!” – informează reprezentanții spitalului din Buhuși

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.