E lege: Ziua femeii pe 8 martie, Ziua bărbatului pe 19 noiembrie

0

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca Ziua femeii sa fie sarbatorita in fiecare an pe data de 8 martie, iar Ziua barbatului pe 19 noiembrie, anunta Administratia Prezidentiala. Legea fusese adoptata de Parlament la inceputul lunii februarie, parlamentarii aratand atunci ca sarbatoriea celor doua zile este un prilej de a imbunatatii relatiile dintre sexe si de a promova modele masculine pozitive, nu doar vedete.

Initiata de cinci senatori ai PSD si PNL, legea prevede ca autoritatile administratiei publice pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi acestor zile, iar Televiziunea Publica si Societatea Romana de Radiodifuziune vor putea include in programele lor ”emisiuni dedicate promovarii drepturilor femeii sau, dupa caz, drepturilor barbatilor”.

Potrivit Raportului Comisiei pentru egalitate de sexe din Camera Deputatilor, propunerea legislativa are ca scop eliminarea discriminarii dintre femei si barbati si cresterea gradului de constientizare prin concilierea vietii de familie cu cea personala. Sarbatoriea celor doua zile este un prilej de a imbunatatii relatiile dintre sexe.

De asemenea, membrii Comisiei pentru egalitate de sanse din Parlament au aratat ca Ziua femeii nu trebuie confundata cu cea a mamei si ziua barbatului cu cea a tatalui.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.