e-Learning in Bacau

0

Ministrul Comunicatiilor , Valerian Vreme , a semnat un contract de finantare din fonduri structurale pentru un proiect de 6 milioane lei , prin care 10 scoli si licee din judetul Bacau vor beneficia de comunicare online , prin intermediul unei platforme de ultima generatie : e-Learning.

Proiectul se numeste „Portalul Educational – Educatie flexibila si Deschisa. Implementarea unei platforme complexe de e-Learning la Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau si in 10 institutii de invatamant din judetul Bacau” avand o valoare totala de 6.077.820 lei din care 4.403.954 reprezinta asistenta nerambursabila.

Proiectul va fi implementat in Bacau pe o perioada de 12 luni. Platforma e-Learning va permite comunicarea rapida intre unitatile de invatamant si ISJ Bacau , schimbul de informatii intre scoli si licee.

Cu ajutorul acestui proiect , 9300 de elevi vor fi incurajati sa participe la cursuri online , pentru a reduce abandonul scolar. Elevii vor putea fi evaluati online.

Parintii vor putea verifica prezenta la cursuri online , avand la dispozitie o baza de date.

„Fiecare elev, indiferent de etnie sau de clasa sociala trebuie sa aiba acces la educatie de înalta calitate. Proiectul va ajuta atât copii, cât si profesorii sa se apropie de mediul virtual, cursurile si examenele desfasurandu-se online. Vom continua sa alocam bani europeni pentru modernizarea învatamântului si  în alte judete ale tarii”, a declarat ministrul Valerian Vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.