Dupa tragedia de la Ferma Dacilor, inspectorii ISUJ Bacau au verificat unitatile de turism : 34 de deficiente si amenzi de peste 60.000 lei

0

Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, inspectorii de prevenire din cadrul ISUJ Bacău au intensificat activitățile de control, cu precădere în această perioadă, la unitățile de turism și agrement, spații comerciale, precum și în zonele unde se desfășoară evenimente legate de datini și obiceiuri specifice, unde este preconizată prezența unui public numeros.  

Scopul acestor activități este de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor  și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență, dar și existența tuturor documentelor prevăzute de legislația specifică.

            În intervalul 27-28 decembrie a.c., specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat șapte controale pe linia apărării împotriva incendiilor, la unitățile de turism din județ. În urma acestora, au fost constatate 34 de deficiențe, sancționate contravențional astfel: 28 de avertismente și șase amenzi, în cuantum de 66.000 lei.

            Printre neregulile identificate de agenții constatatori, se numără: neverificarea instalațiilor electrice și de gaze naturale de către personal autorizat, neverificarea instalațiilor de stingere a incendiilor, precum și nemarcarea căilor de evacuare cu iluminat de securuitate la incendiu.

            Pe timpul activității de control, inspectorii au desfășurat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat, în cazul producerii unei situații de urgență.

            Facem mențiunea că, astfel de activități au un caracter permanent, desfășurându-se atât în timpul programului normal de lucru, cât și zilele libere și, chiar pe timpul nopții.

Este extrem de important ca toți cetățenii să fie partenerii eforturilor pe care autoritățile le depun constant, astfel încât climatul de securitate în rândul comunităților să fie asigurat în cele mai bune condiții.

Comunicat de presa


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.