Dupa ce a fost in PSD, apoi independent, consilierul Ghinghes isi incearca norocul in PLUS

3

Consilierul local independent, Cristian Ghinghes, a anuntat, luni, ca s-a inscris in partidul lui Dacian Ciolos, PLUS. Dupa incercarea esuata de a devenit primar din postura de independent, Ghinghes si-a dat seama ca are nevoie de un partid in spate. Cu toate astea, el mai are de sarit doua hop-uri : sa fie candidat PLUS si apoi candidat al aliantei USR-PLUS (la Primaria Bacau):

„Recent m-am alăturat echipei PLUS Bacău, unde mă voi înscrie în procedura internă care trebuie urmată pentru a deveni candidatul partidului și implicit al alianței la Primăria Bacău.” a spus Cristian Ghinghes

Cristian Ghinghes a fost membru PSD/TSD in anul 2013. In urma cu doar cativa ani, Ghinghes era fan Victor Ponta si mergea la adunarile tinerilor social democrati de la Brasov, Bucuresti sau chiar la mare. Intr-un articol de pe blog-ul sau, consilierul explica la acea vreme „De ce TSD RULZ” iar unul dintre motive era „Pentru că tinerii social-democrați sunt mândri că-s români.”

Dupa ce a parasit PSD Bacau, Cristian Ghinghes a devenit independent.

In 2016 a candidat ca independent la Primaria Bacau, unde a reusit sa convinga cateva mii de bacauani, astfel incat a devenit consilier local. Pe un fond emotional, dupa ce candidatura i-a fost respinsa si mai apoi aprobata, Ghinghes a reusit sa „miste” tinerii la vot pentru a-i acorda increderea.

In declaratia de avere din 2019, postata pe site-ul Primariei Bacau, Cristian Ghinghes este asociat la firma SC Strong Sport SRL. Consilierul a reusit sa obtina un contract cu Consiliul Judetean Bacau, condus de PSD. Chiar daca pe Facebook injura PSD-ul, in afaceri pare sa „uite” acest lucru, ba mai mult decat atat, oricine are afaceri cu o institutie publica condusa de PSD, este etichetat de consilier ca posibil infractor.

Duminica, delegatii din Conventia PLUS au votat o serie de modificari la statutul partidului. Printre acestea se numara si aceea ca „nu pot deveni membri persoanele care au dat anterior dovadă de traseism sau oportunism politic”. Cu toate acestea, Ghinghes a devenit membru PLUS. Ne putem gandi ca „numaratoarea de traseism politic” de la PLUS porneste de la 3 partide in sus.

PLUS : „În viitor nu mai pot să devină membri PLUS persoanele care au dat anterior dovadă de traseism sau oportunism politic.”

Daca va ramane in PLUS, Cristian Ghinghes,  trebuie sa devina candidat din partea PLUS la Primaria Bacau iar apoi sa castige „batalia” in alianta USR – PLUS cu deputatul Lucian Viziteu. Cu sanse destul de mici, avand in vedere experienta si traseul sau politic, probabil ca Ghinghes va redeveni „independent” si va candida la fel ca in 2016. Ramane de vazut daca deputatul Viziteu va dori sa fie candidat la Primaria Bacau sau sa ramana deputat, un job mult mai linistit si mai bine platit.

Cristian Ghinghes alaturi de primarul Necula ( pe atunci membru PSD) la un congres TSD
Cristian Ghinghes alaturi de primarul Necula ( pe atunci membru PSD) la un congres TSD

3 COMENTARII

  1. Ai dreptate Robert.Daca ia pauza,nu e traseism:))Sa nu fim penibili,baiatul este un oportunist si un populist notoriu.Trece de la stanga la dreapta,calca pe cadavre,doar sa mai prinda niste voturi.Parerea mea e ca este mult mai nociv decat un politician vechi,din cauza faptului ca lumea a crezut sau poate mai crede in tineri.

  2. Discutam de 2013 si de faptul c? el a fost in TSD si nu a avut nici func?ie. Dar este foarte COOL sa atac?m pe cineva. Traseism politic era daca pleca din PSD si se ?nscria imediat in PLUS. Asa ca, sa nu mai lansam subiecte, doar pentru a ne face publicitate.

  3. BACAU str. Cornisa Bistritei,nr.10A,bl.10A(bloc cu patru etaje)la ap.10,se face foc avind soba de teracota si horn inprovizat.Blocul este anvelopat si acoperit.ESTE sustinut de as. de proprietari nr,18.Azi a venit de la tara si a inceput sa faca foc,CE norme speciale are acest locatar de NU respecta PSI ,locatari din bloc,locatari orasului Bacau ???????? Datorita acestui om NU sa inchis toboganul de gunoi si alte abateri de bunul simt,fete sustinut???????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.