După 23 de ani de prezență în Consiliul Local Bacău, Ilie Bîrzu a ajuns viceprimar. Consilierii PNL – UNPR l-au votat în unanimitate (VIDEO)

0

Ilie Bîrzu, consilier local PNL, l-a înlocuit în funcția de viceprimar pe Vasile Tescaru. Acesta și-a înaintat demisia din funcție încă din 7 ianuarie. Bîrzu a fost propus de viceprimarul Radu Ababei și votat, cu unanimitate, de cei 20 de consilieri locali PNL – UNPR prezenți la ședința Consiliului Local de vineri, 15 ianuarie. Noul viceprimar a recunoscut că Bacăul traversează un blocaj administrativ și că în Primărie funcționarii nu mai lucrează în echipă. Bîrzu a mulțumit electoratului băcăuan care, din 1992 încoace, l-a tot votat în funcția de consilier local. 

ilie birzuDesemnarea lui Bîrzu ca viceprimar a venit la pachet cu criticile formulate de consilierul local Cristi Manolache (UNPR). Acesta a denunțat nominalizarea lui Bîrzu, afirmând că este rodul unui blat politic local, încheiat de primarul Romeo Stavarache și președintele Consiliului Județean, Dragoș Benea. Manolache a incriminat traseismul politic al lui Ilie Bîrzu, însă în final consilierii UNPR au votat, braț la braț, cu PNL astfel încât Bîrzu a fost instalat viceprimar cu un vot în unanimitate (20 de voturi valabil exprimate).

„Mi-am pus câteva gânduri pe o listă. Am avut varianta A și B. Le mulțumesc cetățenilor că m-au ales consilier local din 1992 până astăzi”, a declarat viceprimarul Bîrzu. El a admis că Bacăul traversează o perioadă de blocaj administrativ și că funcționarii din Primărie nu mai lucrează în echipă. Bîrzu a promis că în cele câteva luni rămase până la alegerile locale va încerca să amelioreze activitatea administrativă, în opinia sa Primăria confruntându-se cu o lipsă de credibilitate în ochii băcăuanilor.

Până să-și descopere vocația de liberal, Bîrzu a trecut prin mai multe partide, între acestea numărându-se PSD, în perioada în care primar al Bacăului a fost Dumitru Sechelariu, dar și PNG, obscurul partid fondat de Gigi Becali în urmă cu 10 ani. După ce a părăsit PNG, Bîrzu a activat ca independent în cadrul Consiliului Local, fondând o asociație – Eurocivica – prin intermediul căreia și-a făcut un lobby consistent în diverse medii sociale băcăuane, cu precădere în zona instituțiilor școlare. În 2008, a fost cooptat în PNL unde a devenit un „slujitor” necondiționat al primarului Romeo Stavarache.

Vasile Tescaru a anunțat că și-a depus demisia din funcția de viceprimar încă din 7 ianuarie și nu de la mijlocul lunii în curs, așa cum prevedea proiectul de hotărâre de constatare a demisiei sale. Tescaru s-a făcut remarcat în perioada arestului preventiv al primarului Stavarache, când a fost desemnat de majoritatea PNL din cadrul Consiliului Local în funcția de primar interimar. A condus Primăria timp de câteva luni, revenind în funcția de viceprimar unde fusese instalat încă din ianuarie 2013. După 3 ani în funcție, Tescaru a revenit pe poziția de consilier local PNL.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.