Duminica dimineata a avut loc un cutremur ce s-a resimtit destul de tare in judetul Bacau

0

Duminica, 6 octombrie 2013, la ora 04:37, a avut loc un cutremur ce s-a resimtit destul de tare in judetul Bacau.

Cutremurul s-a produs la ora UTC: 01:37:20 – ora Romaniei 04:37:20- si a avut magnitudinea de 5,5. Cutremurul s-a produs la o adancime de 100 km.

Cutremurul a avut magnitudinea  de 5,5 grade pe scara Richter si a fost cel mai puternic din ultimii 4 ani.  El s-a produs in zona Vrancea.  Epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU-VINTILEASCA (45,64 grade latitudine Nordica, 26,69 grade longitudine Estica).
Miscarea seismica a fost resimtita la Bacau, Iasi, Galati, Focsani, Barlad, Constanta, Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Brasov si in alte orase din sudul si estul tarii si chiar si in Chisinau.

Mircea Radulian, director la Institutul de Fizică a Pământului, a declarat că este greu de făcut o legătură între acest cutremur şi cele din Galaţi. Potrivit acestuia, un cutremur de 5,5 ar produce în Galaţi „pagube imenese”

„Este greu de spus, este frapantă această coincidenţă. A fost precedat de o perioadă de 12 zile fără cutremure în Vrancea. Nu ne-am aştepta la o legătură, dar trebuie analizat. Ne putem aştepta la replici, dar magnitutidinea nu poate depăşi 4 grade”, a spus la Antena3 Radulian.

cutremur_bacauBacauanii au fost treziti din somn de cutremur iar o parte s-au speriat destul de tare. Parerile lor le puteti citi pe pagina de Facebook I Love Bacau.
„Mi-a sarit somnul si cateva chestii din dulap.”
„M-am speriat tare . sa ne aibe Dumnezeu in paza ca suntem la mana Sa.”
„Pe mine mai tare m-a speriat papagalul decat cutremurul, ca a inceput sa faca urat inainte cu cateva secunde. cum s-ar zice, m-am speriat anticipat”
„A fost destul de serios … m-a trezit …. sa ma gandesc la legatura acestui cutremur cu cele din Galati … si la efectele exploatarii gazelor de sist de catre Chevron, in Barlad … nu trebuie sa-i lasam sa o faca!”

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.