Duane Butcher: Scandalul Bercea-Băsescu “întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar”

0

Insarcinatul cu Afaceri din cadrul Ambasadei SUA in Romania, Duane Butcher, apreciaza ca scandalul in care este implicat fratele sefului statului „intareste  independenta procurorilor si a sistemului judiciar” si arata ca „oamenii sunt egali in fata legii”, potrivit Hotnews.ro.

„Nu comentam cazuri anume. Va pot spune insa ca acest caz intareste independenta procurorilor si a sistemului judiciar. Arata ca, in aceasta tara, oamenii sunt egali in fata legii si ca nici macar legaturile de familie la cel mai inalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infractiune”, a spus oficialul SUA.

Seful misiunii diplomatice americane in Romania, Duane Butcher, lauda „eroismul celor care lupta impotriva coruptiei” din tara noastra. De asemenea, Butcher descrie drept „extraordinare” progresele facute anul acesta in acest domeniu.

„Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care lupta impotriva coruptiei, cateodata in conditii extrem de dificile. In special in contextul unora dintre atacurile de presa impotriva celor care isi fac treaba si se lupta pentru Romania”, a declarat Duane Butcher.

Cat despre criza din regiune, Butcher a afirmat ca Romania poate tine piept Rusiei mai bine decat multe alte tari din aceasta parte a continentului. „Nu putem ignora influenta Rusiei, dar luand in calcul ce se intampla in regiune, sunt foarte putine tari mai pregatite ca Romania sa faca fata influentei Rusiei”, a mai declarat oficialul american.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.