DSVSA Bacau va verifica mancarea copiilor din crese, gradinite si scoli

0

 Având în vedere începerea noului an școlar, ,in vedera diminuarii pana la eliminare a riscului de aparitie a unor toxiinfectii  in unitatile de invatamant ,pentru verificarea modului in care se aplica prevederile Regulamentului (CE) Nr.178/2002, DSVSA Bacau, in perioada 18.09.2023 – 20.10.2023, prin personalul propriu va verifica la nivel judetean, unitatile  de invatamant care receptioneaza, depoziteaza, prepara si furnizeaza produse alimentare de origine animala si non-animala pentru copii ( crese,gradinite,unitati de invatamant si scoli cu program normal ,internat,semi-internat sau after-school) .

Astfel, în prima etapă reprezentanții Inspectoratului Școlar vor pune la dispoziția D.S.V.S.A. Bacău  lista actualizată a tuturor creșelor, grădinițelor, unităților de învățământ cu program normal sau care funcționează în regim after school, semi-internat și/sau internat. Verificarile vor urmari asigurarea si respectarea cerintelor structurale,inclusiv spatii,instalatii si ustensile specifice  si din punct de vedere functional,privind asigurarea si respectarea cerintelor generale si specifice de igiena in spatiile de depozitare ,prelucrare si furnizare a produselor alimentare ,inclusiv a cerintelor de trasabilitate.       

         În acest sens, reamintim că blocurile alimentare/cantinele amenajate în incinta creselor, gradinitelor, unitatilor de invatamant cu program normal sau care functioneaza in regim after school, semi-internat si/sau internat pot să desfășoare activități de preparare și servire a mesei numai dacă dețin documente de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor eliberate de către D.S.V.S.A. Bacău. Reamintim cetățenilor numărul de telefon la care este asigurat serviciul de permanență  la D.S.V.S.A. Bacău, respectiv 0234586233, fax 0234586372 iar numărul de TELL VERDE gratuit este 0800800096, unde consumatorii pot sesiza si notifica nereguli privind siguranța alimentelor si sănătatea animalelor.” se arata in comunicatul de presa DSVSA

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.