Drumul national Adjud – Podu Turcului a fost redeschis circulatiei. Ramane inchis Dragomiresti – Vaslui

0

inzapezitÎn judeţul Bacău ninsorile s-au oprit, vântul a scăzut în intensitate, însă temperaturile au înregistrat valori de -20° C. În prezent, pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, mai îngreunat pe un singur tronson de drum judeţean şi restricţionat până la limita de judeţ pe drumul spre Vaslui.

Drumul naţional DN 11A Adjud – Podu Turcului – Bârlad a fost redeschis circulaţiei. Rămâne închisă circulaţia la Dragomireşti pe DN 2F, înspre Vaslui, întrucât pe o porţiune de drum aferentă judeţului Vaslui sunt semnalate o serie de blocaje până la localitatea Blejca. Prefectul judeţului Bacău Claudiu-Octavian Şerban a dispus ca pe DN 2F circulaţia să fie permisă doar riveranilor, până la limita de judeţ. În prezent se lucrează cu 2 autofreze, în cursul zilei de astăzi circulaţia urmând a fi redeschisă.

Pe celelalte drumuri  naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil umed care alternează cu porţiuni acoperite cu zăpadă frământată într-un strat de 1-2 cm. Se acţionează cu 8 răspânditoare cu lamă  pentru curăţirea carosabilului şi împrăştierea de antiderapant în zonele de risc expuse vântului.

Circulaţia este îngreunată (se circulă pe alocuri pe un singur fir) pe patru drumuri judeţene DJ 207D Traian – Prăjeşti. Se acţionează în continuare în special în zonele de risc la înzăpezire în condiţii de vânt  cu 14 auto cu răspânditor şi lamă, 1 volă, 1 autofreză  şi 1 buldoexcavator –  pentru lărgirea drumurilor,  îndepărtarea zăpezii de  pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.