Drogurile – Drum cu sens unic! Prefectura, Centrul Antidrog, ISJ si IPJ vor derula o campanie de constientizare in scolile din judetul Bacau


Prefectura impreuna cu Centrul Antidrog, Inspectoratul Scolar si Politia vor derula o campanie de constientizare intitulata Drogurile – Drum cu sens unic! Sub titulatura „Drogurile – Drum cu sens unic!”, campania va debuta în ultima decadă din septembrie, având ca grup țintă adolescenții care învață în mediul urban (dar nu numai, întrucât avem în județ și licee arondate mediului rural).

Campania de conștientizare „Drogurile – Drum cu sens unic!” se va desfășura pe parcursul întregului an școlar, respectiv septembrie 2022 – iunie 2023, urmând ca măsurile & acțiunile aprobate prin Ordinul de prefect nr. 317 (din 8 septembrie 2022) să fie date publicității – alături de alte informații conexe – odată cu lansarea propriu-zisă a campaniei, așa cum am menționat anterior.

La 23 iunie aprobam, prin Ordin de prefect, „Planul local de acțiune în domeniul drogurilor – județul Bacău 2022/2023”, prilej cu care – după o consultare prealabilă cu partenerii instituționali – am stabilit mai multe măsuri concrete pentru prevenirea & combaterea consumului de substanțe interzise. Conștientizarea riscurilor este primul și – nu mă îndoiesc – cel mai important pas pe drumul contracarării și anihilării acestui flagel.

Tocmai de aceea, am decis consolidarea eforturilor noastre pe frontul conștientizării prin lansarea unei campanii extinse de informare, care se va desfășura în principalele colegii și licee din județ. Demersul profită de vasta și concludenta experiență a colegilor de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, precum și de suportul logistic oferit de Inspectoratul Școlar Județean & Inspectoratul de Poliție Județean, instituții aflate – prin atribuții şi responsabilități – în prima linie a combaterii consumului de substanțe interzise în rândul elevilor și tinerilor.” a anuntat prefectul Lucian Bogdanel

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.