Drept la replica. Colegiul National Pedagogic explica masura interzicerii accesului elevilor intarziati in unitatea scolara

6

Redam integral dreptul la replica transmis de Colegiul National Pedagogic din Municipiul Bacau, in legatura cu articolul: Elevii de la Colegiul National Pedagogic din Mun. Bacau au fost lasati in frig, la -5 grade, pentru ca au intarziat 5 minute la ore. Va reamintim ca ieri, 23 ianuarie, elevii care au intarziat 5 minute la ore nu au fost lasati sa intre in unitatea scolara:


Având în vedere informațiile apărute în presa băcăuană, în data de 23 ianuarie 2024, cu privire la măsura închiderii porților Colegiului Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău, pe durata orelor de curs, vă transmitem următoarele:

– Scopul principal al măsurilor este asigurarea siguranței și protecției elevilor colegiului, pe durata programului de școală și reducerea absenteismului, în special la prima oră de curs. Întârzierea elevilor la ore, din motive neîntemeiate (cu precădere la prima oră), afectează calitatea actului educațional, prin întreruperea repetată a lecției.

– Ca urmare a incidentelor din ultima săptămână, semnalate la ISJ prin adresele nr. 249/17.01.2024 și 292/18.01.2024, s-a întrunit consiliul profesoral extraordinar, în data de 19.01.2024, în care s-au discutat măsurile pentru prevenirea acestor situații, precum și a absenteismului în rândul elevilor, cu precădere la prima oră. În consecință, s-a subliniat necesitatea respectării cu strictețe a programului de școală, a Regulamentului de organizare și funcționare nr. 8367/11.12.2023, a procedurii de acces în incinta unității nr. 5982/15.09.2023.

Pentru informarea elevilor și a părinților s-au luat toate măsurile necesare:

– Diriginții au comunicat părinților faptul că, începând de luni, 22 ianuarie 2024, poarta va fi închisă pe durata orelor de curs, iar în pauze, vor putea ieși din incinta școlii doar elevii care au 18 ani împliniți, au cartea de identitate și carnetul de elev.

– În data 19.01.2024, ora 13.00, a avut loc ședința Consiliului reprezentativ al elevilor, în cadrul căruia elevii reprezentanți au fost informați cu privire la programul de acces în incinta școlii. Aceștia au transmis informațiile la nivelul fiecărui colectiv de elevi.

– Reprezentanții părinților în Consiliul de administrație al colegiului au informat părinții, încă o dată, prin intermediul președinților din fiecare clasă, asupra programului și condițiilor de acces în incinta școlii.

  • Au fost afișate anunțuri de informare privind închiderea porților în timpul orelor de curs, la toate intrările în clădirile școlii și la poartă, atât în exterior, cât și în interior.
  • – Marți, 23 ianuarie 2024, la poartă se aflau circa 20 de elevi de liceu cu domiciliul în orașul Bacău, care întârzie în mod obișnuit, conform absențelor consemnate în catalog. La Colegiul Național Pedagogic sunt înscriși 1659 de elevi. Printre cei 20 de elevi întârziați nu au fost preșcolari, elevi din clasele primare și gimnaziale și nici navetiști sau elevi cu situații excepționale.
  • Subliniem faptul că în prima zi de aplicare a măsurilor, luni, 22 ianuarie 2024, NU au fost probleme sau incidente, dovadă că toți elevii și părinții au fost informați și au respectat regulamentul.
  • – Menționăm faptul că procedura de acces în incinta unității de învățământ nr. 5982 din 15.09.2023 a fost aprobată conform legii, încă de la începutul anului școlar. Aceasta, cât și Regulamentul de organizare și funcționare (nr. 8367 din 11.12.2023, actualizat în urma modificărilor legislative) se află pe website-ul instituției și au fost avizate în consiliul profesoral, aprobate în CA, au fost diseminate elevilor, care au semnat procese-verbale de luare la cunoștință și au fost prezentate în cadrul ședințelor cu părinții, confirmate de procesele-verbale, încă din luna septembrie 2023. Programul de școală NU a fost modificat, orele începând dintotdeauna la ora 8.00 (excepțional la 7.00).

Aceleași reguli se respectă de ani de zile, la alte colegii și școli generale din Bacău, fără ca acest lucru să fie considerat irațional sau o încălcare a dreptului la educație. Același drept la educație și siguranță, dar și la respect, îl au și elevii care vin la școală, cu seriozitate și responsabilitate, zi de zi, fără să întârzie sau să absenteze. Educația nu se face cu jumătăți de măsură, cu respectarea discreționară
a prevederilor care convin/avantajează într-o anumită circumstanță, cu favoritisme și cu presiuni pentru încălcarea legii.

Prin urmare, considerăm că școala și societatea au un rol esențial în formarea unor tineri responsabili, ghidați de valori morale autentice, că respectarea legii, a regulamentelor și procedurilor interne ale unei instituții de învățământ ar trebui să fie o normalitate, nu un subiect de dezbatere.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

6 comentarii

  1. Desi multe dintre argumentele directoarei sunt incontestabile,masura este una inumana si de nedorit.Elevii au venit la poarta, cu 5 minute intarziere,pentru a intra la ore.Nu pentru a chiuli.Daca directoarea dorea sa-i penalizeze,ii lasa in biblioteca/sala de sport sau orice sala libera pentru a-i sanctiona,nicedecum in fata liceului la temperaturi negative.Scoala si educatia in general nu se face cu masuri duse la extrem,educatia trebuie in primul rand sa induca toleranta nu masuri din epoca trecuta.Daca intentia directoarei este una corecta,aplicarea este una total gresita!

  2. Foarte bine, sa nu mai iasa elevii in pauze pana la Tic Tac. Cine stie poate un inconstient ii poate lovi pe trecerea de pietoni, si tu ca parinte il stii la scoala.Pachetul cu mancare se poate lua de acasa

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.