Dragos Paval (Dedeman), intre cei mai mari 5 antreprenori romani conform Ziarului Financiar


Ioan Niculae (Interagro), Alin Niculae (Oscar Downstream) şi Dragoş Pavăl (Dedeman Bacău) controlează primele trei companii cu acţionariat privat românesc şi au avut anul trecut afaceri de 7,7 mld. lei (1,7 mld. euro), în creştere cu aproape 10% faţă de 2011.

Dedeman, cel mai mare retailer român a intrat pentru prima dată în top trei al celor mai mari companii private locale, după un avans de aproape 20% al vânzărilor şi un profit record de 260 mil. lei raportat în 2012, potrivit topului realizat de ZF pe baza datelor de la Regisrtul Comerţului şi din anuarul Cei mai mari jucători din economie.

Doar patru companii controlate de antreprenori români au reuşit anul trecut să treacă pragul de vânzări de 2 mld. lei, în timp ce liderul – Interagro – a raportat afaceri de 2,8 mld. lei (630 mil. euro), în creştere cu 2% în lei faţă de 2011. Spre comparaţie, cea mai mare companie din România – OMV Petrom (controlată de grupul austriac OMV)  – a avut în 2012 afaceri de 4,37 mld. euro.

Cu 630 mil. euro, cel mai mare business al unui antreprenor român se plasează abia pe locul 22 în clasamentul celor mai mari 100 de companii din România (cu capital privat, de stat sau local).

Afla mai multe de AICI

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.