Dragos Benea si Tudor Ciuhodaru, in vizita la SJU Bacau cu ocazia semnarii contractului de finantare pentru modernizarea UPU

La invitatia senatorului PSD, Dragos Benea, medicul si deputatul, Tudor Ciuhodaru a fost in vizita miercuri, 15 mai, la Spitalul Judetean Bacau. Vizita a avut loc cu ocazia semnarii acordului de finantare pentru modernizarea si extinderea Unitatii de Primiri Urgente Bacau.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Bacau se va moderniza prin fonduri europene, iar spitalul va avea un heliport pentru transportul pacienţilor pe cale aeriană cu elicopterele SMURD.

„Împreună cu băcăuanul Tudor Ciuhodaru, sper eu viitor coleg europarlamentar , am vizitat curtea SJU Bacău cu ocazia semnării contractului de finanțare privind modernizare, extindere UPU Bacău și construire heliport. Valoarea finanțării pe fonduri europene este de aproximativ 3 milioane euro!

În același timp, primarul Cosmin Necula și președintele CJ, Sorin Brașoveanu, ne-au asigurat că zona din fața Spitalului Municipal și UPU Pediatrie va fi sistematizată și modernizată până la finalul acestui an.” a declarat senatorul PSD, Dragos Benea

Proiectul de modernizare se va derula in perioada 15 aprilie 2019 – 28 februarie 2022 si va fi finantat prin fonduri europene in cadrul  Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiţii 8.

Bugetul pentru aceasta investitie este de 13,4 milioane de lei, din care finanţare nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană este de 4.785.900,00 lei, finanţare nerambursabilă din bugetul național este de 1.914.360,00 lei, iar cofinanțarea beneficiarului la valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile este de 6.723.009,25 lei.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe circuit adulți din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău.
2. Asigurarea unei infrastructuri de transport a pacienţilor pe cale aeriană cu elicopterele SMURD, preluarea şi transportul acestora în cadrul funcţiunilor specifice secţiei.
3. Promovarea, conform regulilor de identitate vizuala, a activităţilor şi investiţiei reabilitate si modernizate.

Deputatul PSD de Iasi si candidatul la europarlamentare, Tudor Ciuhodaru, a tinut sa mentioneze ca Romania are in acest an cel mai mare buget al Sanatatii din istoria Romaniei:

„Oricine poate constata ca in acest mandat s-au intamplat lucruri remarcabile in sanatatea din Romania. In primul rand pot sa vorbesc de cel mai mare buget al Sanatatii din istoria Romaniei, este un buget care nu a mai fost niciodata, apoi vorbesc despre conditiile de salarizare. Sunt putine tari din lumea aceasta care pot spune ca salariile medicilor, si am insistat pentru asta, sunt mai mari decat salariile demnitarilor.” a declarat deputatul PSD de Iasi, Tudor Ciuhodaru.

Moldova va fi reprezentata in Parlamentul European de doi social-democrati: dr. Tudor Ciuhodaru, deputat de Iasi, si Dragos Benea, senator de Bacau si presedinte al judetenei PSD.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here