Dragoș Benea, reales în funcția de președinte al PSD Bacău. Deputatul Gabriel Vlase, cooptat la conducerea organizației

0

Organizația județeană a PSD l-a reconfirmat în funcția de președinte pe Dragoș Benea, în cadrul unei conferințe de alegeri desfășurate sâmbătă la sala Ateneu. În lipsa unor nume grele din planul conducerii centrale, conferința a marcat revenirea în echipa de conducere a organizației a deputatului Gabriel Vlase, care a preluat funcția de președinte executiv. Într-o atmosferă marcată de „împăciuitorism”, în perspectiva congresului PSD din octombrie, deputatul Cosmin Necula a lansat un atac dur la adresa mai multor politicieni liberali, acuzându-i că au dus de râpă municipiul de reședință. Conferința s-a încheiat cu o rezoluție de susținere a candidaturii lui Liviu Dragnea la șefia PSD. 

PSD conferinta judeteana sept 2015Deși anunțat, Liviu Dragnea a absentat motivat de la conferința județenei PSD. Condițiile meteo l-au împiedicat pe președintele interimar al PSD să ajungă sâmbătă în Bacău. În lipsa acestuia, cea mai importantă „știre” a conferinței de alegeri a fost recooptarea deputatului Vlase în echipa de conducere a PSD Bacău, unde parlamentarul va îndeplini funcția de președinte executiv, practic numărul 2 al organizației. Decizia a fost anunțată de Benea pe un ton pacifist, șeful PSD Bacău afirmând că obiectivele social-democraților pentru 2016 sunt mai importante decât orice polemică. „PSD Bacău va fi mai unit în comparație cu trecutul nostru. Reconstruim o echipă care are elementele ei de noutate și greutate. Nu am să caut polemici acolo unde nu sunt”, a declarat Benea, adăugând că bilanțul organizației este unul bun de la preluarea, în primăvara lui 2013, a conducerii.

Benea PSD„Niciunul din PSD, niciun consilier nu a blocat vreodată un proiect administrativ. Noi am gândit constructiv și am fost întotdeauna proactivi. Poate că n-am fost cei mai buni comunicatori, dar în administrația locală PSD a votat, de multe ori, proiecte inițiate chiar de PNL. Autoritățile locale din municipiul Bacău sunt lovite de autism. Consiliul Local Bacău a votat împotriva oferirii de locuințe medicilor de la Spitalul Județean. Au mai fost și acele promisiuni în 2012, cu atragerea de fonduri europene, care nu s-au mai concretizat. Prin comparație, noi am semnat contractul pentru șoseaua de centură. Lucrările vor începe, noi nu am ținut 9 ani prin sertare acest proiect, ci miniștrii PNL de la transporturi”, a declarat Benea.

Gabriel VlaseReuns președinte executiv, după ce în trecut a mai îndeplinit funcția, deputatul Gabriel Vlase a vorbit despre congresul din octombrie al partidului, precum și despre Liviu Dragnea, „un președinte mai dintre noi, mai legat de teritoriu”. „2016 nu va fi un an ușor, dar nici un an foarte greu. La Bacău trebuie să ne păstrăm zestrea de 56 de primari și perspectiva este să mai câștigăm alte localități. Nu vă faceți griji că pică guvernul la moțiune. Guvernul rămâne, suntem cu aproape 100 de voturi în plus. Nu înțeleg acest joc al PNL cu moțiunea, în condițiile în care în jurul nostru sunt atâtea probleme și atâta instabilitate”, a spus Vlase.

cosmin necula PSDÎnscris al treilea la cuvânt, deputatul Cosmin Necula, șeful organizației municipale a PSD, a lansat o critică virulentă la adresa conducerii Primăriei Bacău, acuzând mai mulți politicieni liberali, cu funcții de decizie în ultimele 3 mandate, că au adus orașul la sapă de lemn. „Nu puteți gândi arhitectura administrativă a județului fără municipiul Bacău. De data aceasta municipiul trebuie să devină polul de dezvoltare a județului și nu un factor de probleme. Drumul pe care-l avem va fi unul greu, dar va fi drumul corect”, a spus Necula. El l-a criticat pe senatorul Luchian, fost viceprimar între 2008 și 2012, afirmând că este unul dintre liberalii care au pus umărul la prăbușirea Bacăului.

„Nu există un unic vinovat, un unic punct negru în ce se întâmplă astăzi în orașul Bacău. Toți cei din PNL Bacău sunt creația lui Romeo Stavarache. Au venit cu el, vor pleca cu el. Sunt și mulți  așa-ziși «iohanniși» de Bacău, doar că prin gura lor vorbesc alții. Domnul Luchian când deschide gura, vorbește de fapt domnul Ciubotaru”, a afirmat parlamentarul, cu referire directă la deputatul PNL Lucian Ciubotaru.

Conferința județeană s-a încheiat prin adoptarea unei rezoluții de susținere a candidaturii lui Liviu Dragnea la președinția partidului, Dragnea fiind văzut drept un politician care, din postura de fost ministru al Dezvoltării, a ajutat substanțial zona Moldovei, cea mai săracă regiune din UE. Biroul Politic Județean (BPJ) al PSD numără 20 de membri, fiind prezidat de Benea și Vlase. Din structura BPJ fac parte și nume controversate, precum primarul orașului Buhuși, Ionel Turcea, al cărui nume se regăsește în „miezul” mai multor anchete penale (re)deschise de organele abilitate ale statului.

1 BENEA DRAGOŞ Preşedinte BACĂU
2 VLASE GABRIEL Preşedinte executiv BACĂU
3 BRAȘOVEANU SORIN Secretar executiv BUHUŞI
4 FLORICICA MONICA Trezorier BACĂU
5 BRĂNEANU DUMITRU Vicepreşedinte BACĂU
6 BACIU COSTEL Vicepreşedinte LIPOVA
7 BUDACĂ VASILE Vicepreşedinte COMĂNEȘTI
8 BUJOR IOAN Vicepreşedinte DOFTEANA
9 DINU IOANA RALUCA Vicepreşedinte BACĂU
10 FLOROIU IONEL Vicepreşedinte BACĂU
11 GHELASE VIOREL Vicepreşedinte BACĂU
12 GNATIUC NICOLAE Vicepreşedinte ONEȘTI
13 MANEA VALENTIN Vicepreşedinte SĂUCEȘTI
14 MELINTE ION Vicepreşedinte BACĂU
15 ȘOTCAN TEODORA Vicepreşedinte TÂRGU OCNA
16 SPIRIDON CONSTANTIN Vicepreşedinte DĂRMĂNEŞTI
17 SMARANDACHE MIRON Vicepreşedinte MOINEŞTI
18 ŞOVA LUCIAN Vicepreşedinte BACĂU
19 TULPAN DUMITRU Vicepreşedinte BEREŞTI-TAZLĂU
20 TURCEA IONEL Vicepreşedinte BUHUŞI
Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.