Marti, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Sorin Grindeanu, europarlamentarul Dragos Benea – alaturi de Valentin Ivancea si Lucian Bogdanel, au mers in vizita pe santierul Autostrazii A7 Buzau – Pascani.
Europarlamentarul Dragos Benea a precizat ca lucrarile pe A7 inainteaza cu pasi repezi, iar UMB si ministrul Grindeanu sunt garantia ca aceasta autostrada va fi finalizata repede si bine, dupa decenii de asteptare:
„Împreună cu premierul Marcel Ciolacu, ministrul Sorin Grindeanu (Transporturi) şi colegii din organizațiile social-democrate Bacău şi Vrancea am vizitat lucrările la sectoarele Buzău – Focşani & Focşani – Bacău (Adjud) din A7 „Autostrada Moldovei”. Ca şi centura Bacăului, realizată tot în timpul unei guvernări social-democrate, A7 are în ADN-ul ei numele Partidului Social Democrat şi o guvernare în care noi, social-democrații, suntem principalul factor de echilibru şi stabilitate. A7 înaintează cu paşi repezi şi hotărâți, UMB – cel mai important constructor de drumuri din România – fiind, alături de faptul că la timona Transporturilor se află Sorin Grindeanu & PSD, garanția că Moldova va avea autostradă după decenii de aşteptare.” a precizat Benea
Ministrul Transporturilor a precizat ca la inceputul lui 2025 se va finaliza tronsonul Buzau – Foscsani, iar la final de an Focsani – Bacau :
„Autostrada Moldovei (A7) va reprezenta coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiune și va fi unul dintre principalele motoare de dezvoltare economică. Pe toate cele 4 șantiere ale Autostrăzii Buzău- Focșani (82,44 km) sunt șanse reale ca, prima jumătate a anului 2025, să putem circula pe toată lungimea Autostrăzii Buzău- Focșani. Potrivit termenelor contractuale, la finalul anului 2025 românii vor putea circula în regim de autostradă și între Focșani și Bacău (alți 95,9 km). Și pe cele 3 șantiere ale acestui sector de autostradă constructorul român este bine mobilizat în teren. Între Bacău și Pașcani (77,38 km) constructorul este în etapa de organizare a șantierului, a relocărilor de utilități și a decopertării stratului vegetal. În scurt timp vor începe lucrările de construcție propriu – zise. Și aici termenele contractuale pentru darea în circulație este tot finalul anului 2025.” a precizat Grindeanu