Dragos Benea, la alegerile PSD Iasi: Trebuie să abandonăm complexul rivalității Iaşi – Bacău şi să scoatem dezbinarea din gena acestor meleaguri

0

Europarlamentarul Dragos Benea a participat, alaturi de premierul Marcel Ciolacu si de secretarul general PSD, Paul Stanescu, la alegerile PSD Iasi, in urma carora prefectul Bogdan Cojocaru a fost ales presedinte al organizatiei.

„Înainte de a fi moldovean sunt băcăuan şi ştiu că nu e deloc simplu pentru un băcăuan să fie la Iaşi. Le-am transmis colegilor ieşeni că niciun oraş din regiunea Moldovei nu poate pretinde o rivalitate cu capitala noastră istorică. Poate că în 1918 horele şi „artificiile” au fost la Alba Iulia, dar jertfa şi sacrificiile au fost în Moldova şi la Iaşi. Mai ştiu că prin 2020, Orban şi Tătaru acompaniați de Chirica şi Alexe inaugurau o pancartă în câmp despre spitalul regional de urgență, un afront adus – în pandemie – nouă, tuturor: Arcaland, „amintiri de poveste”!

Dl. Orban, într-o pauză de la racolat primari, a făcut un exercițiu de imaginație cu privire la cum ar arăta un spital. A fost un exemplu concret de „aşa NU”. Noi, o guvernare social-democrată responsabilă, pornim lucrările la spitalul regional de la Iaşi care se va face cu PSD conducând Guvernul şi Ministerul Sănătății.

Trebuie să abandonăm complexul rivalității Iaşi – Bacău şi să scoatem dezbinarea din gena acestor meleaguri, prea mult timp penalizate de provincialism şi o mentalitate care a privilegiat – complet nejustificat – lucrurile care ne dezbină, nu ceea ce ne adună. Nu ştiu dacă ne aflăm în „România educată”, dar ştiu că la Iaşi suntem în primul oraş cu UNIVERSITATE din România, nu doar capitală istorică a țării, ci şi capitală națională a IT-ului. În copilărie, bunica mea de la Vaslui, într-o localitate la vreo 20 de kilometri de Prut, ne punea să ne spunem rugăciunea orientați cu fața spre est. Noi, la alegerile din iunie, trebuie să privim spre vest, spre Occident şi dincolo de ocean, spre relația trans-atlantică. Lozincile populiştilor extremişti rămân lozinci şi nu reprezintă o soluție pentru români şi România!” a transmis Dragos Benea


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.