Dragoș Benea, gata să renunțe la politică dacă problemele cu justiția vor escalada

Prezent la lucrările conferinței organizației municipale a PSD, Dragoș Benea – președintele Consiliului Județean (CJ) Bacău – a lăsat de înțeles că e pregătit să renunțe la politică dacă problemele cu justiția se vor acutiza. La mijlocul lui iulie, procurorii serviciului central al DNA au descins în Bacău, unde au efectuat 28 de percheziții. Printre locurile verificate de oamenii legii s-a numărat și casa șefului CJ. 

Benea a declarat în fața pesediștilor din municipiul Bacău că nu va sta în calea partidului, dar că are răspunsuri pregătite în ipoteza în care va fi luat la întrebări de DNA. „La PNL lucrurile s-au învolburat. Am avut și eu parte de un eveniment negativ. Eu cred că am răspunsurile pregătite pentru cei care mă vor întreba. Dacă nu, nu vă voi încurca nicio secundă, nu voi trage în jos organizația. La PSD avem deja o echipă care acoperă bine municipiul și județul. Simt că PSD e bine articulat în județ”, a declarat șeful CJ, lăsând de înțeles că partidul poate merge mai departe și fără el.

În cursul zilei de 17 iulie 2014, DNA a efectuat 28 de percheziţii domiciliare în locaţii din județului Bacău, între care 3 instituţii publice. Printre instituțiile vizate de procurori s-au numărat Consiliul Județean, dar și Serviciul Public Județean de Drumuri. Oamenii legii au percheziționat atât firmele familiei șefului CJ, cât și o pleiadă de SRL-uri controlate de persoane apropiate de Benea. Între acestea se numără Carta Office SRL, Madiral SRL, Routte Construct, dar și ANAS Trading, firmă administrată de soția șefului CJ Bacău.

Potrivit mandatului de percheziție, DNA urmărește infracțiuni de corupție comise în cazul achiziției publice aferente proiectului „Sistemul Informatic Geospațial pentru Gestionarea Riscurilor și a Intervențiilor Medicale (SIGRIM), precum și pretinderea unui comision de 10 la sută de la firma Intergraph Computer Services SRL București cu care CJ a încheiat un contract public. Procurorii anticorupție vizează, de asemenea, licitația de la pârtia de schi de la Slănic Moldova, adjudecată de firma ACOMIN, dar și un contract de proiectare atribuit societății Interdevelopment SRL.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentMunicipala PSD a aprobat candidatura lui Ponta la președinție. Pesediștii vor funcția de primar al Bacăului
Articolul urmatorA intrat peste o batrana de 84 de ani si i-a furat 100 lei, o verigheta si cerceii

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.