Dragos Benea dupa reluarea licitatiei pentru A13 Bacau – Brasov: ” Protestele” organizate de „agricultorii” din Covasna nu fac decât să confirme că această autostradă e un ghimpe în coasta multora, care nu vor ca două provincii istorice româneşti să fie unite”


Europarlamentarul Dragos Benea a precizat, printr-o postare pe o retea de socializare, ca Autostrada A13 Bacau – Brasov va avea in continuare de infruntat diverse impedimente.

Va reamintim ca marti, la Ministerul Transporturilor, mai multe persoane din jud. Covasna au protestat impotriva traseului ales pentru Autostrada A13 Bacau – Brasov. Locuitorii spun ca traseul va aduce „poluare si disconfort” in zona, avand impact negativ asupra mediului. Mai mult, acestia au depus petitii la toate institutiile, inclusiv la Comisia Europeana dorind reproiectarea traseului.

Benea spune ca aceasta autostrada este un „ghimpe” pentru multi, referindu-se la cei doi ani pierduti cu proiectarea si protestele care au aparut in ultima perioada :

Procedura privind proiectarea autostrăzii A13 Bacău – Braşov (faza SF) a fost relansată, după rezilierea vechiului contract. Chiar dacă în 2020 şi 2021 A13 a bătut pasul pe loc, dezinteresul fostelor guvernări fiind principala cauză a stagnării, proiectul autostrăzii reporneşte la drum, sub o guvernare în care PSD gestionează portofoliul Transporturilor.

Asta nu înseamnă că A13 nu va avea de înfruntat impedimente, iar „protestele” organizate ieri de „agricultori” şi „fermieri” din jud. Covasna nu fac decât să confirme că această autostradă e un ghimpe în coasta multora, care nu vor ca două provincii istorice româneşti să fie unite printr-un proiect de infrastructură majoră. Noi vom merge înainte pe acest subiect şi vom face tot ceea ce omeneşte putem pentru a vedea concretizat obiectivul construirii autostrăzii A13 între Moldova şi Transilvania.” a precizat Dragos Benea


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentA fost semnat contractul pentru realizarea pistelor de biciclete pe tronsonul strada Garii – Mioritei – Vadu Bistritei – Nicu Enea
Articolul urmatorAeronavele IAR-99 Șoim și IAR-330 SOCAT aparținând Bazei 95 Aeriană vor survola Bacaul de 1 Decembrie

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.