Dragos Benea, dupa investitura noului Guvern : „Proiectele strategice ale județului Bacău vor fi finalizarea proiectării autostrăzii A13 și scoaterea la licitație a execuției, implementarea aplicației POIM si creșterea rezilienței sistemului medical băcăuan”

Plenul Parlamentului a acordat, joi, votul de încredere Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Guvernul va fi condus in urma unei colatii formate din PSD-PNL-UDMR. S-au înregistrat 318 voturi „pentru” şi 126 voturi „împotrivă”.

   

Presedintele PSD Bacau, Dragos Benea, a anuntat ca prioritatile judetului Bacau vor fi Autostrada A13 Bacau – Brasov, implementarea aplicatiei POIM pe apa-canal si dezvoltarea sistemului medical din judetul Bacau:

Când a hotărât să intre la guvernare, PSD și-a asumat să renunțe la propriile obiective politice și la cantonarea confortabilă într-o Opoziție profitabilă politic, care i-ar fi simplificat cu succes – mai ales în contextul crizei prelungite – complicata ecuație electorală din 2024, cu 4 rânduri de alegeri. Coabitarea politică la care am consimțit e întemeiată, înainte de orice, pe faptul că așteptările oamenilor sunt urgente și imediate – pe 3 zile, 3 săptămâni și 3 luni – nicidecum pe un improbabil și îndepărtat orizont politic de 3 ani, legat de iluzia unei propășiri electorale nesigure, care ne poate scăpa, oricând, printre degete. Ultimul lucru pe care oamenii îl vor de la noi sunt calculele politice cinice!

Oamenii așteaptă, ACUM, pensii & alocații sigure, stabilizarea prețurilor la energie & echilibrarea puterii de cumpărare (pulverizate în ultimul an de guvernarea PNL/USR), optimizarea unui PNRR în jurul căruia s-a vorbit foarte mult și în privința căruia îmi păstrez, în continuare, rezervele & îngrijorarea pe care le-am enunțat, apăsat, și cu alte prilejuri. În vremuri în care incertitudinea și angoasele domnesc pe toate drumurile, oamenii privesc cu neliniște la siguranța zilei de mâine, pe care suntem obligați să le-o livrăm, laolaltă cu un viitor pe care – doar prin buna noastră guvernare – putem să-l facem mai predictibil și, prin asta, mai lipsit de anxietăți. La fel ca-n viață, în politică nu e o treabă simplă să lași de la tine: însă asta cred că trebuie să facem, dacă vrem să coabităm eficient în această coaliție politică de largă majoritate, pe umerii căreia apasă ultima brumă de speranțe și așteptări ale românilor. Să nu le înșelăm!

În urmă cu un an, colegul meu Sorin Grindeanu semna, în incinta Aeroportului, pentru susținerea autostrăzii A13 Bacău – Onești – Brașov, proiectul-far al organizației PSD Bacău încă din noiembrie 2013. Începând de azi, Sorin este vicepremier & ministru al Transporturilor și așteptarea mea și a băcăuanilor este ca, în mandatul său, să facă pași mici, dar siguri, pentru ca traversarea Carpaților – prin autostradă – să devină realitate! Dincolo de concesiile pe care suntem siliți să le facem, guvernarea PSD – PNL – UDMR este oportunitatea pe care trebuie să o fructificăm pentru a implementa proiectele strategice ale județului Bacău: finalizarea proiectării autostrăzii A13 și scoaterea la licitație a execuției; implementarea aplicației POIM, cu investiții de peste 470 milioane euro în sistemele de apă/canalizare din 41 de unități administrativ-teritoriale; creșterea rezilienței sistemului medical băcăuan, prin complementarizarea Spitalului Județean de Urgență Bacău cu clădirea „Spital Municipal”.

Sunt convins că și pentru colegii noștri din coaliția guvernamentală aceste proiecte vor fi priorități în jurul cărora, nu mă îndoiesc, vom reuși să mobilizăm o susținere consistentă, astfel încât ele să se materializeze cât mai curând posibil.” a precizat europarlamentarul si presedintele PSD Bacau, Dragos Benea

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here