Dragos Benea, dupa ce echipa nationala de hochei a cantat imnul Tinutului Secuiesc: „Culorile sub care concurezi şi pe care le reprezinți sunt sacre, iar intonarea aşa-zisului imn este o infamie”


Scene revoltatoare s-au petrecut la Campionatul Mondial de hochei. Echipa Romaniei la hochei a cantat imnul Tinutului Secuiesc, impreuna cu cei din formatia Ungariei. Fanii tricolorilor au fost revoltați de cele întâmplate, iar mulți au considerat că atitudinea sportivilor noștri a fost una inadmisibilă. Mai mult de atat, Ministrul Mediului din Romania, Tanczos Barna (45 de ani), a încurajat echipa națională de hochei a Ungariei în meciul împotriva reprezentativei țării noastre – acesta aparand in tribuna, alaturi de suporterii maghiari.

Europarlamentarul Dragos Benea a criticat in termeni duri acest derapaj, catalogand comportamentul sportivlor drept o „infamie” si o „incitare” :

Rareori mi-a fost dat să citesc o provocare asemănătoare episodului relatat de articolul alăturat: taman de ziua Independenței României (9 Mai), hocheiştii naționalei alunecă pe gheața periculoasă a incitărilor inter-etnice acompaniați, din tribună, de un oficial al actualului Guvern. În sport, şi nu doar în sport (!), culorile sub care concurezi şi pe care le reprezinți sunt sacre, iar intonarea aşa-zisului imn al Ținutului Secuiesc – în preambulul meciului cu Ungaria – de către echipierii naționalei noastre de hochei, este o infamie.

De Ziua Independenței României, de Ziua Europei (!), salut gestul celor 3 hocheişti români care nu s-au lăsat prinşi în jocul iresponsabil orchestrat de ceilalți coechipieri, care au sacrificat şi vândut sportul pe altarul unor ambiții etnice care sigur nu au nimic în comun cu patina, crosa şi pucul!” a spus Dragos Benea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.