Dragos Benea critica decizia ministrului Sportului, care a schimbat denumirea unor sali de sport din Bacau, fara sa consulte bacauanii


Ministrul Sportului, Eduard Novak, a hotarat sa schimbe numele Salii Sporturilor dupa Narcisa Lecusanu, iar Sala de Atletism s-a redenumit dupa sportiva Doina Melinte.

Europarlamentarul Dragos Benea considera ca ministrul Novak a luat decizii pripite, fara a se consulta cu bacauanii :

Dacă l-ar fi avut, bunul-simț probabil că l-ar fi determinat pe Novak să genereze măcar o brumă de consultare publică privitoare la denumirea Sălii Sporturilor din Bacău – mă gândesc că băcăuanii ar fi putut avea un cuvânt de spus. Dar lipsa de respect arătată prin necunoașterea imnului României, totuși Novak e membru în Guvernul României (!), nu putea avea altă urmare în privința acestui ministru certat cu buna-creștere.

Numele lui Florin Grapă – antrenorul care a adunat 27 de ani de trofee naționale și participări neîntrerupte în cupele europene cu echipa de volei Știința Bacău – putea sta, foarte bine, deasupra intrării în Sala Sporturilor. Poate la fel de bine un alt nume marcant, cel al Lauricăi Lunca – formidabilul căpitan al nu mai puțin formidabile echipe de handbal feminin Știința Bacău, câștigătoarea Cupei Cupelor în 1989. Poate, cine știe, ce alt nume ilustru, rezultat în urma consultării comunității băcăuane.

Dar…nu. Novak a preferat să îngroape gloria de altădată a mișcării sportive băcăuane sub o pâclă populistă, din care – în numele unor mărunte interese de imagine – a hotărât, discreționar, ceea ce ar fi trebuit decis de băcăuani, nu de un birocrat de la București. Până una alta, cu același pix cu care a dat de la sine putere numele sălii, ministrul Novak a tăiat bugete și posturi la toate cluburile din zona Moldovei. Deci, pe lângă ignoranță trebuie să vorbim și despre reaua sa credință.” a precizat Dragos Benea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.