Dragos Benea: Băcăuanii trebuie să știe! Fostul primar Stavarache conduce astăzi Primăria Bacău din umbră


Europarlamentarul Dragos Benea il acuza pe primarul Bacaului, Lucian Viziteu, ca este condus de fostul edil Stavarache si de mai multi oameni pusi pe functii cheie in institutie. Mai mult de atat, desi primarul a anuntat ca va face plangere penala in legatura cu lucrarile de la conducta de aductiune, pana la aceasta ora Viziteu nu a facut acest lucru.

Dragos Benea spune ca accesarea de fonduri europene pentru punerea in siguranta a unei conducte facuta tot prin bani nerambursabili este putin probabila, acuzandu-l pe primar ca trateaza cu dezinteres problema apei din Municipiul Bacau:

„Băcăuanii trebuie să știe. Dl. Viziteu se dovedește același apărător zelos al finanțatorilor săi din campania electorală, de fapt singura prioritate a actualului primar. Băcăuanii și apa lor sunt și rămân pe locul 2, chiar și la un an și jumătate de mandat. La capitolul „și alții”. După ce a lansat amenințări cu tot felul de plângeri penale, spre a recupera prejudiciul de la conducta de aducțiune Valea Uzului – Grigoreni, iată că Viziteu nu mai promovează nicio acțiune în acest sens, refuzând ca cei cu adevărat responsabili să ajungă să plătească. De ce? Pentru că o astfel de acțiune ar echivala cu tragerea la răspundere a fostului primar Romeo Stavarache și a fostului director general al CRAB, Răzvan Găină, cei doi artizani ai recepționării – în 2011 – a conductei neconforme care astăzi cauzează atâtea neajunsuri în alimentarea cu apă a orașului!

Pe Găină, Viziteu l-a angajat ilegal în Primăria Bacău, ca să-i ușureze transferul la ABA Siret. Lui Stavarache, Viziteu i-a pus oamenii de casă în funcții cheie, cu mâna cărora fostul primar – „evadat” de la Vaslui în 2019 – conduce astăzi Primăria Bacău din umbră. Nu se întâmplă nimic în Primărie fără știința lui Stavarache.

Același Viziteu, transformat în avocatul constructorului de la Rezerva de apă, i-a albit pe antreprenori, care erau anchetați pentru nereguli semnalate la execuție: așa se face că, la 3 ani de la începerea lucrărilor, care trebuiau terminate într-un an (!!!), avem o Rezervă de apă doar „funcționabilă”, cum nonșalant declară reprezentanții celebrei firme, și nu funcțională cum ne-a anunțat Viziteu că ar fi, încă din aprilie 2021. „Funcționabilă”, nu funcțională.

Dacă ue va mai finanța vreodată reabilitarea conductei valea uzului – grigoreni, o va face doar pentru că 140.000 de băcăuani sunt victimele iresponsabililor care în 2011 au girat compromisuri, în materie de calitate şi conformitate a lucrărilor, la construirea şi recepționarea aducțiunii. atrag atenția că refinanțarea unui obiectiv deja finanțat cu fonduri europene este contrară uzanțelor uniunii în materie!” a precizat europarlamentarul Dragos Benea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.