Dragos Benea : Autostrada A7 a fost pusă pe hartă, la propriu, de guvernarea social-democrată (2017/2019), care a pornit proiectarea pe toate tronsoanele și sectoarele acestei autostrăzi


Europarlamentarul Dragos Benea le aminteste liberarilor, printr-o postare pe o retea de socializare, ca Autostrada A7 a fost pusa pe harta de social-democrati in guvernarea 2017-2019. Benea precizeaza ca in acea perioada s-a inceput proiectarea pe toate tronsoanele.

Replica europarlamentarului Benea vine dupa ce, in ultimele zile, liberalii au declarat la televizunile centrale ca ei sunt „autorii” autostrazii A7. Va reamintim ca in aceasta saptamana s-a inceput executia pe tronsonul Buzau – Ploiesti, iar in cea mai scurta perioada, Umbrarescu va incepe constructia la A7, sectiunea Buzau – Focsani :

Suntem în coaliție, însă realitatea se cere repusă în drepturi, în conformitate cu istoria faptelor așa cum ele au fost și nu cum doresc unii să le denatureze astăzi, de la Suceava sau, de ce nu, de la Sălaj. Autostrada A7 a fost pusă pe hartă, la propriu, de guvernarea social-democrată (2017/2019), care – în mandatele premierilor Mihai Tudose și Sorin Grindeanu – a pornit proiectarea pe toate tronsoanele și sectoarele acestei autostrăzi.

Finalizarea proiectării a permis introducerea A7 în PNRR și valul de licitații din ultimele luni, pentru realizarea propriu-zisă a sectoarelor din autostradă, a căror execuție este încredințată în ordinea adjudecării procedurilor derulate de Ministerul Transporturilor (MT), prin CNAIR. Înțeleg perfect strădaniile colegilor noștri de alianță de a se „lipi” – cu orice preț – de marile proiecte de infrastructură pornite în precedenta guvernare PSD și implementate într-o guvernare în care același PSD conduce ostilitățile la MT: însă aceste încercări politicianiste trebuie să aibă o oarecare doză de onestitate și bun-simț.

Altfel, e greu de trecut cu vederea cum aceiași colegi de coaliție au „pus” pe hartă și A8 – „Autostrada Unirii” – care din noiembrie 2018 are lege votată în Parlament dar care a rămas, până în zilele noastre, fără urmări/consecințe, după cum aceiași colegi au „pus” pe hartă și A13 Bacău-Brașov, tocmind un antreprenor care – în anii fatidici 2020 & 2021 – s-a remarcat prin faptul că a proiectat cu frâna de mână trasă, fără ca asta să deranjeze câtuși de puțin pe miniștrii care s-au succedat la cârma Transporturilor. Nu mai amintesc cine s-a aflat la guvernare în 2020 și 2021, cu atât mai puțin cine a condus Ministerul Transporturilor în guvernările PNL și PNL-USR: sunt aceiași care, de la Suceava, au decretat că au „pus” și A7 pe hartă.

O întrebare, în loc de încheiere: dacă ați pus A7 pe hartă, cum de ați uitat să proiectați, la regim de autostradă, tronsonul Pașcani – Suceava?” a declarat Dragos Benea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.