Dragos Benea: Am votat, astăzi, în plenul Parlamentului European pentru propunerea Comisiei ca gazul și energia nucleară să fie considerate sustenabile din punctul de vedere al mediului


Europarlamentarul Dragos Benea a anuntat ca a votat in Parlamentul European propunerea ca gazul si energia nucleara sa fie considerate sustenabile din punctul de vedere al mediului. Benea spune ca „pragmatismul ar trebui să prevaleze”, mai ales acum când, pe fondul crizei energiei din Europa, se prefigurează una dintre cele mai dificile ierni din ultimele decenii :

Într-un context tensionat, marcat de discuții aprinse, am votat – astăzi – în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, alături de toți colegii din delegația social-democrată, pentru propunerea Comisiei ca gazul și energia nucleară să fie considerate sustenabile din punctul de vedere al mediului, iar proiectele privind extinderea rețelelor de gaz sau construirea centralelor nucleare să poată primi finanțare din fonduri europene.

De asemenea, am votat – alături de aceiaşi colegi social-democrați – împotriva obiecției prin care se urmărea înlăturarea celor două domenii (gaz și nuclear) din taxonomia verde europeană, în care apar menționate ca „activități de tranziție”, fapt ce ar fi generat eliminarea de la finanțare a proiectelor din aceste domenii energetice. Argumentele în sprijinul votului dat sunt multiple și cred că pragmatismul ar trebui să prevaleze mai ales acum când, pe fondul crizei energiei din Europa, se prefigurează una dintre cele mai dificile ierni din ultimele decenii.

În România, avem comunități întregi care nu sunt alimentate cu gaz, neconectate la astfel de rețele de utilități esențiale pentru dezvoltarea durabilă a respectivelor așezări. Guvernarea de la București face eforturi considerabile să susțină astfel de proiecte de conectare, dovada cea mai bună fiind preluarea la finanțare din bugetul de stat a aplicațiilor care nu au mai prins finanțare prin POIM, din cauză că se terminaseră alocările pe acest program. Fără apă, gaze și curent nu putem spera la dezvoltarea comunităților din mediul rural.” a precizat Dragos Benea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.