Doua zile fara apa in Municipiul Bacau, din cauza unor lucrari la Rezerva de Apa


Majoritatea bacauanilor vor ramane de joi – 5 mai, ora 22:00 – pana sambata, 7 mai – ora 08:00 fara apa din cauza unor lucrari la Rezerva de Apa a Bacaului. BRANPIS, firma care s-a ocupat de constructia rezervei, a solicitat sa interconecteze ultima parte a conductei. Operatiunea duce automat si la sistarea apei in zonele de nord, centru. Singurii care vor mai avea apa sunt locuitorii din zona de sus a orasului insa si acestia vor avea presiune scazuta.

Redam integral comunicatul transmis de Compania de APA Bacau:

Urmare a solicitării Primăriei Bacău, pentru efectuarea de catre SC Branpis SRL a lucrărilor de interconectare a conductei PE Dn 630 mm, parte integrantă a obiectivului de investiţii „Rezerva de Apă a Municipiului Bacău”, la reţeaua de distribuţie apă potabilă din str. Brânduşei, în perioada 05.05.2022 ora 22:00 – 07.05.2022 ora 08:00, suntem nevoiţi să întrerupem furnizarea apei potabile pentru consumatorii cu punctul de branşament situat în zonele:

 • Cartier C.F.R. – Calea Moineşti – str. Constanţei – str. Spiru Haret;
 • Gară – str. Gării – str. Oituz – str. Energiei – str. George Bacovia – str. Mioriţei;
 • Mioriţa – str. George Bacovia – str. Banca Naţională – B-dul Unirii – str. 9 Mai;
 • Cartier Nord – str. Depoului – str. Bradului;
 • Cartier Bistriţa Lac – str. 9 Mai – str. Alexandru cel Bun – str. I. L. Caragiale – B-dul Unirii;
 • Autogară – B-dul Unirii – str. 9 Mai – str. Vadul Bistriţei;
 • Cartier Zimbru – str. Alexandru cel Bun – str. Milcov – str. Stadionului – str. Pictor Aman;
 • Centru – str. 9 Mai – str. Războieni – Aleea Parcului – str. I. S. Sturza – str. Vasile Alecsandri – str. Oituz;
 • str. Mihai Viteazul – str. Oituz – Aleea Parcului;
 • str. Milcov (nr. impare) – str. Stadionului – str. Carpaţi – str. Garofiţei;
 • Cartierele Cornişa I şi II.

În timpul manevrelor de oprire/umplere a reţelei de distribuţie este posibil ca pe perioade scurte să fie afectaţi de lipsa apei sau presiune scăzută şi alţi consumatori ai municipiului Bacău.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, S.C. CRAB S.A. recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru intervalul de timp alocat lucrărilor.

La reluarea programului de furnizare a apei poate apărea, în anumite zone ale Municipiului Bacău, fenomenul de turbiditate (apă murdară).

Comunicat de presa CRAB


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentComplexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău organizează în noaptea de 14 mai 2022 Noaptea Muzeelor
Articolul urmatorPrimarul Viziteu, dupa anuntul sistarii apei in Municipiul Bacau: „Fac un apel la răbdare și împreună vom face acest pas final important pentru a avea o sursă alternativă de alimentare cu apă în situații critice”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.