Doua produse vandute in Carrefour si Penny, retrase de ANSVSA. Acestea au ajuns si pe rafturile din judetul Bacau

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit două produse comercializate în România care pun în pericol sănătatea consumatorilor. Potrivit specialiștilor ANSVSA, produsele respective conțin pesticide.

   

Este vorba despre un sortiment de înghețată și de mărar mărunțit. În ambele produse au fost depistate concentrații periculoase de pesticide. Sortimentul de marar a fost vandut in lantul de magazine Carrefour, iar inghetata in Penny.

Reprezentanții ANSVSA susțin că produsele respective conțin Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin, din categoria pesticidelor. Cetățenii care au cumpărat produsele respective sunt sfătuiți fie să le distrugă, fie să le aducă înapoi în magazinele de unde au fost achiziționate. Contravaloarea produselor va fi returnată, arată reprezentanții ANSVSA.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, transmite ANSVSA.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here