Doua persoane au fost prinse incercand sa mituiasca un agent de politie


La data de 20.01.2012, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu sprijinul tehnic al S.R.I. au prins în flagrant două persoane din mun. Bacău, care a oferit, cu titlu de mită, suma de 200 RON unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

În fapt, la data de 20 ianuarie a.c. agentul principal de poliţie C.A.I., din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău – Biroul Rutier a formulat un denunţ la sediul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău cu privire la faptul că cetăţeanul M.P. din comuna Săuceşti, i-a oferit o sumă de bani pentru a nu fi sancţionat contravenţional. La data de 17 ianuarie a.c., cel în cauză fusese depistat în timp ce conducea un autoturism, cu numere de înmatriculare din Irlanda, având defecţiuni la sistemul de iluminare şi fără a deţine documentele autovehiculului.

În baza denunţului, au fost luate măsuri pentru organizarea flagrantului. Astfel, lucrătorii din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău, sub coordonarea prim procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu suportul tehnic al S.R.I. şi sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Bacău – S.P.I.R., în jurul orelor 22.00, au realizat activitatea de prindere în flagrant a numiţilor B.M.A şi M.P. după ce i-au remis agentului de poliţie suma de 200 lei, într-un birou din sediul Poliţiei Municipiului Bacău.

Cercetările continuă faţă de persoanele în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de dare de mită prev. şi ped. de art. 7 alin. 2 din Legea nr.78/2000 modificată, raportat la art. 255 alin. 1 Cod Penal.. La data de 20 ianuarie a.c., inculpaţii B.M.A şi M.P., au fost reţinuţi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, cu ordonanţe pentru 24 de ore, ulterior cei doi fiind prezentaţi Tribunalul Bacău care a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.