Bacau: Doua parcuri eoliene, fiecare de cate 46 MW, au primit aviz de racordare

0

În luna decembrie, firma Union Wind SRL a obținut două avize tehnice de racordare (ATR) pentru două parcuri eoliene situate în județul Bacău, conform informațiilor furnizate de Transelectrica. Aceste parcuri eoliene sunt denumite Tătărăști 1 și 2, fiecare având o capacitate de 45,9 MW. ATR-urile au o valabilitate de un an, expirând la data de 18 decembrie 2024, cu posibilitatea unei reînnoiri ulterioare. Data estimată pentru punerea în funcțiune a acestor proiecte este la finalul anului viitor.

Firma Union Wind este integral deținută de firma Electrocentrale Borzești SRL, o companie care a fost recent sub controlul Renovatio, prin intermediul RNV Infrastructure.

La începutul acestui an, OMV Petrom a anunțat că achiziționează 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești și întreaga rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice a Renovatio, cea mai extinsă din țară, cu 400 de puncte de încărcare. La momentul respectiv, compania a comunicat că Electrocentrale Borzești gestionează proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW provin din energie eoliană și 50 MW din energie fotovoltaică. Cel mai probabil, aceasta include și cei 92 MW pentru care au fost emise avizele tehnice de racordare în luna decembrie.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.