Două clinici private din Bacău au fost închise în urma controalelor privind infecţiile nosocmiale

2

Trei spitale din țară sau fost închise în urma controalelor privind infecţiile nosocmiale, făcute între lunile ianuarie și martie ale acestui an, potrivit unui raport al ministerului Sănătății, citat de Mediafax.

Potrivit raportului, Centrul medical “Prain” pentru redarea auzului şi înfăţişarii normale Bucureşti, S.C. Eldimed Materna S.R.L. Bacău şi S.C. Clinica Palade S.R.L. Bacău au fost închise.

Tot în urma controalelor, alte trei unități medicale și-au suspendat activitatea și au fost date 578 de amenzi în valoare de 518.500 de lei.

Potrivit raportului realizat după chestionarea personalui din 112 spitale, la nivel naţional sunt 113 epidemiologi şi 41 de medici de laborator. Din totalul unităţilor controlate, în doar 23% din cazuri se asigură o stare igienică-sanitară corespunzătoare. De asemenea, nu se asigură suprafaţa minimă pe pat, iar saloanele sunt subdimensionate şi supraaglomerate în 35% din cazuri şi în 30% din cazuri nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, acestea având şi un grad de uzură ridicat, se mai arată în raportul ministerului Sănătății.

În 53% din cazuri nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare din blocurile alimentare, iar în 18% din cazuri nu se asigură evacuarea apei reziduale şi spitalele nu deţin staţii de dezinfecţie locală.

În același raport se mai arată că în 74 de spitale din România nu se respectă etapele sterilizării, iar gestionarea deşeurilor rezultate în urma tratamentelor a fost necorespunzătoare în cazul a 215 unităţi inspectate.

Comentarii

2 comentarii

  1. Atunci acel focar de infectii numit Spitalul Judetean Bacau cum de mai exista? in acel spital cred ca apar virusi de care nici nu s-au inventat macar …

  2. Daca nici clinica Palade nu este curata si personalul amabil, ce sa mai spunem de spitalul judetean unde aglomeratia si mizeria sunt acasa iar personalul acru de nu se mai poate.

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.