Doua cladiri apartinand Subex Bacau, acoperite cu 2100 panouri fotovoltaice. Investitia totala se ridica la peste 1 milion euro

0

Unitatile de productie ale unei fabrici de suruburi din Bacau vor gazdui cel mai mare parc fotovoltaic din Romania, construit pe acoperis. Cu o putere instalata de un MW, centrala va asigura pana la jumatate din consumul energetic al intreprinderii, in urma unei investitii de peste un milion de euro.

Prima etapa a proiectului a fost finalizata in aceasta luna, costurile ridicandu-se la 600.000 de euro. Astfel, doua cladiri ale companiei Subex au fost acoperite cu 2100 de panouri, cu o putere instalata de circa 535 kW. „Echipamentele folosite sunt de productie germana si insumeaza 2150 panouri S-Energy de 250W montate pe un sistem de sustinere special conceput de catre compania germana Schletter, conectate la 29 de invertoare de 17 kW ale producatorului german SMA. Acestea debiteaza o putere de 535 kW, producand aproximativ 602 MWh ora anual”, au declarat reprezentantii Philro Industrial, firma care a implementat integral proiectul, in patru saptamani.

In aceasta etapa, centrala asigura circa 15-20% din necesarul energetic al fabricii, care insumeaza economii de circa 15.000 de lei/luna la factura de energie. In plus, Subex va beneficia si de sase certificate verzi/MWh (care se comercializeaza la un pret maxim de 57 euro/certificat), din care doua vor fi acordate de stat abia din 2017, potrivit modificarilor aduse schemei de ajutor.

Citeste mai multe pe Business24.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.