Doua autocare cu refugiati au ajuns in Bacau. Acestia au fost cazati si li s-a oferit mancare


Duminica, seara, doua autocare cu refugiati din Ucraina au ajuns in Municipiul Bacau. Autocarele au parcat in fata Hotelului Decebal, unde s-au cazat o buna parte dintre ei:

„Am asigurat cazarea refugiaților din cele două autocare ajunse în municipiul Bacău în această seară. Deja, e trecut de miezul nopții și, împreună cu echipa Primăriei și cu sprijin voluntar, ne asigurăm că oamenii au tot ceea ce le trebuie în aceste momente foarte dificile. Trecem printr-o perioadă grea. Acum vorbesc doar faptele bune pe care le săvârșim împreună.” a declarat Lucian Viziteu, primarul Municipiului Bacau


  • La nivelul CJCCI Bacău funcționează un NUMĂR UNIC DE TELEFON la care persoanele fizice & juridice din județ – care au preluat în cazare cetățeni ucraineni sau intenționează să o facă – vor notifica autoritățile, în vederea luării în evidență a acestor persoane de către instituțiile abilitate : NUMĂRUL UNIC DE TELEFON: 0758.025.216.
  • A fost stabilită înființarea unui PUNCT CENTRAL de primire a ajutoarelor umanitare destinate refugiaților, acesta urmând să funcționeze în incinta pavilionului 2 de la Centrul de Afaceri și Expoziții.
  • Primaria Municipiului Bacau a infiintat un Comandament pentru Sprijinul Refugiatilor din Ucraina, care sa asigure necesetitatile de masa si cazare inregistrate. Orice persoană interesată ne poate contacta permanent la numerele de telefon 0234/986 sau 0234/984 pentru a înregistra cazurile cunoscute de refugiați care vor fi preluate in cel mai scurt timp de comandament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.