Dosarul retrocedarilor ilegale de paduri ale Romsilva, inchis de Instanta suprema. Faptele s-au prescris

0

În urma deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) luni, procesul penal împotriva inculpaților din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva a fost încheiat, motivul fiind prescrierea faptelor cu care erau acuzați. Prin această hotărâre, condamnările pronunțate de Curtea de Apel Brașov în iulie 2021 au fost anulate.

Astfel, Ioan Adam (fost deputat, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Brașov), Andrei Hrebenciuc (fiul lui Viorel Hrebenciuc) – 2 ani de închisoare cu suspendare în prima instanță, Lorand Andras Ordog (judecător la Tribunalul Covasna) – 7 ani cu executare, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării) – 3 ani cu executare, și Anca Roxana Bularcă (fostă Adam, fosta soție a deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov) – 2 ani de închisoare cu suspendare, au scăpat de pedepse odată cu anularea hotărârii anterioare.

De asemenea, s-a decis încetarea procesului penal sau achitarea pentru ceilalți inculpați din dosar: Dan Costin Bengescu, Gabriela Rodica Sturdza (fostă Zaharia), Sorin Ion Iacob, Ioan Mătășel.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, care avea o condamnare de 2 ani de închisoare, a atacat inițial decizia Curții de Apel Brașov împreună cu ceilalți inculpați, dar și-a retras apelul în noiembrie 2021.

Prescrierea a intervenit ca urmare aplicării unor decizii ale Curţii Constituţionale, dar şi faptului că procesul a fost mutat timp de opt ani pe la mai multe instanţe.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.