Dosare penale, marfa confiscata si amenzi la firme care comercializau haine contrafacute


La data de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse contrafăcute şi a ilegalităţilor din domeniul drepturilor de proprietate intelectuală pe raza judeţului.

        Polițiștii au verificat 12 entităţi economice, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 4 sancţiuni contraventionale conform O.U.G 28/1999 în valoare totală de 6.000 de lei și au confiscat 800 de lei, numerar.

       Totodată, au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 196 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, valoarea totală de piaţă a acestora fiind de aproximativ 30.000 lei.


Exemplu:
         Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unui operator economic din Buhuşi, s-a constatat faptul că, acesta comercializa 84 de articole de îmbrăcăminte purtând însemnele unor mărci protejate, fără a avea acordul titularilor mărcilor respective, existând suspiciunea că bunurile sunt contrafăcute.

         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infractiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

          Bunurile în cauză au fost indisponibilizate şi au o valoare estimată de 12.600 lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentA incasat ilegal peste 80.000 lei sporuri COVID, prins fals si inselaciune
Articolul urmatorPro Infrastructura despre progresul lui Umbrarescu pe DEX Craiova – Pitesti : Trebuie să dăm cezarului ce este al cezarului și să recunoaștem că mobilizarea celor de la UMB este exemplară

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.