Dosar penal pentru braconaj. Presedintele PMP Bacau, Ion Melinte, a fost prins la vanatoare fara autorizatie valabila

3

Presedintele PMP Bacau, Ion Melinte, a fost depistat de politisti la vanatoare, in Fondul Cinegetic Stănișești cu o armă de vânătoare, încărcată cu 3 cartușe, fără a deține autorizație de vânătoare valabilă. Politistii au deschis dosar penal pentru braconaj:

La data de 02 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați de către paznicul de vânătoare al unui fond cinegetic din județ despre faptul că, a depistat un bărbat ce avea asupra sa o armă de vânătoare. Din primele verificări, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, împreună cu cei din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului deplasați la fața locului au stabilit că, un bărbat de 65 de ani, din municipiul Bacău, s-ar fi deplasat în Fondul Cinegetic Stănișești cu o armă de vânătoare, încărcată cu 3 cartușe, fără a deține autorizație de vânătoare valabilă. Arma și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

          Din verificările efectuate în baza de date a reieșit faptul că, bărbatul deține două arme în mod legal, acesta fiind posesor de permis de port și folosire a armelor valabil. Ulterior, polițiștii au verificat modul de depozitare al armelor deținute de către bărbat, constatând nereguli pentru care au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.001 lei. Ca măsură complementară, bărbatului i-a fost anulat permisul de port și folosire a armelor. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.” ne-a transmis IPJ Bacau

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.