Dorinel Umbrarescu va construi un nou pod peste Siret, la Cosmesti


CNAIR a anuntat castigatorul la licitatia de constructie a noului pod peste Siret, la Cosmesti. Potrivit CNAIR, Dorinel Umbrarescu va fi constructorul care va realiza podul de la Cosmesti, pe DN24:

Miercuri, 6 aprilie 2022, a fost desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect “Pod nou de la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, km 7+620” (inclusiv varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km)”. Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 146.498.575,53 lei fără TVA.” a anuntat CNAIR

Actualul pod peste râul Siret la Cosmești (Jud. Galati), a fost construit în perioada 1921-1924. Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești in lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru Calea Ferată. De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

Durata contractului de Proiectare și Execuție este de 24 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 120 de luni.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentTribunalul Bacau l-a condamnat pe presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, la 8 ani si 4 luni de inchisoare. Decizia nu este definitiva
Articolul urmatorUrmărit național, depistat de polițiștii de investigații criminale

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.