Doi tineri din Racova au produs un prejudiciu de 34 000 lei unei societati comerciale din Bacau

0

Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals şi uz de fals după ce poliţiştii au stabilit că au produs un prejudiciu de aproximativ 34.000 de lei unei societăţi comerciale.

Poliţiştii din oraşul Buhuşi au fost sesizaţi de către reprezentantul unei societăţi comerciale din Bacău despre faptul că în baza unui contract a livrat material de construcţii unui cetăţean iar acesta refuză să plătească materialele pretinzând că le-a achitat anterior livrării.

Din cercetări poliţiştii au stabilit că la sediul firmei din Bacău s-a prezentat un cetăţean care a pretins că se numeşte C.N. şi este administratorul unei societăţi comerciale. Acesta a încheiat cu societatea din Bacău o comandă în baza căreia societatea respectivă a livrat la domiciliul lui A.S., din Buhuși, materiale de construcție în valoare de 34104 lei. În momentul în care reprezentantul societății furnizoare a solicitat plata materialelor de construcție livrate A.S. a afirmat că a achitat către C.N. contravaloarea produselor.

În urma investigațiilor efectuate polițiștii au stabilit că principalii suspecți de comiterea faptei sunt Vasile R. de 23 de ani și Lucian N., de 27 de ani, ambii din comuna Racova.

În fapt, Lucian N. folosindu-se de documentele unei societăți comerciale și falsificând ștampila acesteia, în complicitate cu Vasile R., a încheiat contractul cu societatea păgubită, la sediul acesteia prezentându-se Vasile R., care a pretins că este o altă persoană , respectiv C.N., administratorul unei societăți comerciale reale. Totodată s-a stabilit că Vasile R., a încasat de clientul A.S. contravaloarea bunurilor livrate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals. Față de cei doi suspecți s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuși cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.