Doi jandarmi din Bacau au salvat un barbat care a vrut sa se spanzure


Doi jandarmi bacauani au reusit sa salveze un barbat care incerca sa se sinucida. Intamplarea s-a petrecut pe lacul Serbanesti din Municipiul Bacau:

„O seară obișnuită în care Ioan și Vali alergau pe malul lacului Șerbănești, din Bacău, așa cum fac în fiecare seară. La un moment dat, pe un pod dezafectat care traversa apa, au văzut câțiva tineri. S-au gândit că sunt în căutare de noi cadre pentru vreo fotografie care să stârnească aprecieri pe canalele de socializare. S-au oprit din alergare și au mers către ei ca să îi avertizeze cu privire la pericolul la care se expuneau. Pe malul râului o fată cerea disperată ajutor.

Doi tineri încercau să salveze un bărbat care voia să se spânzure. Podul era susținut doar de niște frânghii putrezite. Riscul de a cădea în apă era iminent. Pășind pe grinzile metalice, Ioan și Vali au ajuns la mijlocul podului. Bărbatul era în agonie. Avea gâtul înfășurat cu mâneca unei bluze de trening și atârna deasupra apei. Băieții reușiseră să desfacă nodul, însă nu puteau să îl mai țină pe bărbat, care începuse ușor să respire. Colegii noștri au reușit să îl prindă de brațe chiar cu bluza cu care se înfășurase și au reușit să îl ridice pe pod. Până să ajungă cu el la mal, bărbatul a leșinat. Era aproape imposibil să îl susțină, întrucât trebuiau să pășească pe grinzile metalice. Riscul era ca toți trei să cadă în apa adâncă de doi metri. După ce au reușit să ajungă la capătul podului, Ioan și Vali au luat decizia de a-l coborî pe bărbat în apă, aproape de malul râului, unde nu era atât de adâncă. Altă posibilitatea nu aveau. Imediat au sărit și ei după el. L-au luat pe brațe și l-au scos pe iarbă.

Bărbatul tremura și dădea semne de hipotermie, întrucât era dezbrăcat de foarte mult timp, iar contactul cu apa a accentuat acest lucru.Colegii noștri au început manevrele de resuscitare, până când bărbatul a dat semne că își revine. L-au acoperit cu niște haine și, până la sosirea ambulanței, au rămas lângă el pentru a se asigura că e bine.Nu este prima dată când Ionuț și Vali reușesc să salveze o persoană. În cei 6 ani de activitate în Jandarmerie au fost puși în diferite situații. Însă, acum puțin timp, au participat la un curs de prim-ajutor, iar ceea ce au învățat atunci i-a ajutat să salveze viața bărbatului de 38 de ani.Ioan și Vali sunt subofițeri în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău. Sunt absolvenți ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și, cel mai important, sunt și prieteni foarte buni.” au transmis jandarmii bacauani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.