Doi electricieni au fost prinsi in flagrant de DGA Bacau. Acestia sunt acuzati de luare de mita si trafic de influenta

1

Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bacău, în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au desfășurat activități specifice în urma cărora au identificat doi electricieni la o societate de prestare servicii furnizare energie electrică, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.
Astfel, la data de 16.03.2016, D.G.A. – S.J.A. Bacău a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua precedentă, s-au prezentat la domiciliul unei persoane, doi electricieni, care, sub pretextul deteriorării sigiliilor de la aparatura de înregistrare a consumului de energie electrică, au pretins şi primit de la denunţătoare suma de 1000 de lei pentru a nu o denunţa organelor judiciare pentru furt de energie electrică.
Cu urmare a cercetărilor, s-a stabilit că cei doi electricieni au pretins că au influenţă asupra unor funcţionari din cadrul unei companii de furnizare gaze naturale si energie electrică pentru a nu constata deteriorarea sigiliilor, suma primită urmând a fi împărţită cu aceştia.
Drept urmare, cei doi au înlocuit contorul, precizând că pentru ei vor păstra doar suma de 200 de lei, restul urmând a fi dat cu titlu de mită mai departe pentru a nu fi îndeplinite atribuţiile de control.
Cu ocazia acțiunii de flagrant, organizată joi, 21 aprilie a.c., cei doi suspecți au fost surprinşi în flagrant în timp ce restituiau denunţătoarei suma de 600 de lei.
Procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru cei doi inculpaţi urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comunicat DGA Bacau

Comentarii

1 comentariu

  1. Ar fi bine sa mai dati si ceva nume ca sa-i stim si noi in cazul in care istetii de judecatori le dau drumul cum au facut si cu ex-angajatii Eon fiindca tare am impresia ca au facut precum lupul:si-au schimbat doar parul,nu si naravul!

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.