Doi deputați de Bacău, Lucian Șova și Iulian Iancu, vizați de ancheta care a pornit de la judecătorul CCR Toni Greblă

0

UPDATE 13:00

Deputatul Iulian Iancu, la intrare in DNA:

Am văzut că pe TV apare că aș fi asociat în cazul Greblă. Nu este nimic din astea, am fost invitat să dau explicații legat de transportul membrilor de partid, în 2012, la lansarea candidaților. Acolo sunt semne de întrebare, e vorba doar de Bacău”, a spus deputat PSD.

Nu știu nimic de cazul respectiv, nu am nicio tangență, nu cunosc de ce e chemat domnul Greblă, eu sunt invitat pentru transportul membrilor de partid la lansarea de pe stadionul 23 August (Arena Națională – n.red.)”, a mai spus Iulian Iancu.

Toni Greblă este suspectat de sprijin pentru exporturi ilegale, se arată în referatul procurorilor. Judecătorul Curții Constituționale ar fi intermediat exporturi de alimente în Rusia.

„GREBLĂ TONI, senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională) şi ulterior judecător la Curtea Constituţională, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– trafic de influenţă, în formă continuată
– două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
– constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)

Ancheta care a pornit de la judecătorul Toni Greblă ia amploare. Doi deputați de Bacău sunt vizați de anchetă. Este vorba despre parlamentarii Iulian Iancu și Lucian Șova.

Iulian Iancu este președintele Comisiei pentru Industrii și servicii din Parlament, în timp ce Lucian Șova a fost membru în această comisie până în luna februarie a anului trecut. Deputatul Lucian Șova a fost adus la DNA, cu mandat, dar acesta a refuzat să facă declarații.

Sursa: digi24

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.