Doi batrani au fost jefuiti de 40.000 lei. Ce metoda au aplicat hotii (VIDEO)

1

Doi batrani din judetul Bacau au fost lasati fara toate economiile stranse, dupa ce doi hoti au reusit sa-i pacaleasca si sa sustraga de la acestia 40.000 lei.

Cei doi bărbați s-au arătat interesaţi de cupoanele CFR primite de pensionari și în timp ce unul negocia prețul, celălalt a răscolit repede prin casă și le-a găsit banii. Poliţiştii au reuşit să dea de urma escrocilor, însă nu au mai recuperat decât o mică parte din suma furată. Bătrânii spun că doi bărbaţi le-au bătut la poartă la primele ore ale dimineţii şi i-au întrebat dacă au cupoane primite de la CFR de vânzare. Suspecţii i-au luat de o parte, unul pe bătrână şi celălalt pe soţul ei.

Dumitru Zavate, victimă: ”A venit şi a zis că mata ai bilete de tren şi nu le-ai consumat şi uite ţi-a venit să îţi dau 300 de lei. Celălalt de la maşină m-a chemat să îmi spună ceva uite nu ai un colier, nu au oleacă de sârmă, ca să mă ţină pe mine şi pe acela în ogradă”.

Suspecţii le-au cerut bătrânilor o bancnotă de 200 de lei ca să le poată da una de 500 şi cel mai probabil atunci au observat unde îşi ţin cei doi soţi economiile. În final, bătrâna şi-a dat seama că au fost jefuiţi.

Comunicat IPJ Bacau

La data de 07 septembrie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Buhuși au efectuat două percheziții domiciliare în județul Iași, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buhuși și au reținut un bărbat de 34 de ani bănuit de complicitate la furt calificat.

​La data de 02 septembrie a.c., Poliția Orașului Buhuși a fost sesizată de către o femeie, de 80 de ani, din localitate, despre faptul că, două persoane necunoscute i-ar fi sustras de la domiciliu suma de 40.000 de lei. ​Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 02 septembrie a.c., în jurul orei 08.00, două persoane necunoscute s-ar fi deplasat la domiciliul unei femei din Buhuși, unde, prin metoda împrietenirii i-ar fi oferit acesteia și soțului său două bilete de călătorie în valoare de 300 de lei, la prețul de 200 de lei. Cei în cauză ar fi observat locul de unde femeia ar fi scos banii pentru a le achita contravaloarea biletelor, iar ulterior, unul dintre ei le-ar fi distras atenția celor doi soți și celălalt ar fi sustras din locuință suma de 40.000 de lei.

​În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Buhuși au fost identificați doi bărbați, de 34 și 46 de ani, ambii din județul Iași, bănuiți de furt calificat. ​La data de 07 septembrie a.c., polițiștii au efectuat două percheziții la domiciliile celor în cauză, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buhuși.

​La domiciliul bărbatului de 34 de ani, polițiștii au descoperit o parte din suma de bani sustrasă, iar în urma percheziției l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și l-au introdus în arestul I.P.J. Bacău.​ ​Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Sursa: stirileprotv

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Sincer, imi este mila de ei.
    Am o singura intrebare.
    Cupoanele CFR se pot vinde sau sunt nominale si pentru uz propriu?
    Daca nu se pot comercializa nu inseamna ca erau si ei partasi la o escrocherie?
    Lacomia bate omenia.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.