Doi barbati care braconau au fost depistati de jandarmi

0

Miercuri, in jurul orei 02:40, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au depistat doi bărbați care braconau, folosind plase de pescuit monofilament interzise de legislația în vigoare. Acțiunea jandarmilor a avut loc în baza unei informații primite de la A.J.V.P.S Bacău, ai cărui reprezentanți au sesizat faptele comise pe râul Siret, în dreptul localității Gioseni.

Cei doi bărbați au fost surprinși în timp ce încercau să introducă în apă mai multe plase monofilament. La vederea jandarmilor, aceștia au abandonat plasele și barca și au încercat să fugă, dar au fost prinși în scurt timp. Jandarmii le-au întocmit celor doi bărbați actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deţinere de plase monofilament”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 176 din 2024 pescuitului și a protecției resursei acvatice vii.

Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.
De asemenea, alți trei bărbați au fost depistați în timp ce pescuiau fără permis de pescuit, fiind aplicate trei sancțiuni în valoare totală de 2000 de lei. Le recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale în domeniu și le aducem în atenție Legea nr.176/3 iunie 2024 pescuitului și a protecției resursei acvatice vii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.