Doctorita Elena Munteanu, condamnata la 5 ani si 6 luni de inchisoare de Tribunalul Bacau. Judecatorii i-au interzis sa mai practice medicina 3 ani

3

Tribunalul Bacau a pronuntat marti condamnarile in deja celebrul dosar al doctoritei Elena Munteanu. Judecatorii par sa nu fi avut mila fata de fostul medic: au pronuntat o sentinta exemplara – pedeapsa de executat 5 ani si 6 luni, respectiv 3 ani interzicerea dreptulului de  a mai profesa medicina. Magistratii Tribunalului Bacau au retinut in sarcina Elenei Munteanu o sumedenie de infractiuni, intre acestea numarandu-se traficul de influenta, darea si luarea de mita, complicitate la luare de mita, dar si exercitarea fara drept a profesiei de farmacist. Munteanu nu este singurul condamnat din dosar.

Medicul Costel Salbaticu s-a ales si el cu o condamnare de 2 ani inchisoare (cu suspendare), respectiv 3 ani interzicerea dreptului de a mai face parte din Comisia de evaluare a persoanei adulte cu handicap. Alaturi de cei doi medici, au mai primit condamnari si alti inculpati, toti cu suspendare: Catalina Genoveva Hrit (5 luni inchisoare); Cristina Bulai (5 luni inchisoare); Anca Vrote (5 luni inchisoare); Ana Maria Birhala (3 luni inchisoare); respectiv Alexandra Grigore (3 luni).

Instanta a fixat termene de incercare pentru inculpatii ale caror pedepse au fost suspendate conditionat. Astfel,in baza art. 81 cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpaţilor SĂLBATICU COSTEL, BULAI CRISTINA, HRIT CĂTĂLINA GENOVEVA, VROTE ANCA, BÎRHALĂ ANA MARIA şi GRIGORE ALEXANDRA. În baza art 82 cod penal fixează termen de încercare după cum urmează : SĂLBATICU COSTEL – 4 ani; BULAI CRISTINA – 2 ani şi 5 luni; HRIT CĂTĂLINA GENOVEVA – 2 ani şi 5 luni; VROTE ANCA – 2 ani şi 5 luni; BÎRHALĂ ANA MARIA – 2 ani şi 5 luni; GRIGORE ALEXANDRA – 2 ani şi 5 luni.

Sentinta pronuntata marti, 28 mai, de Tribunalul Bacau poate fi apelata la Curtea de Apel Bacau, in 10 zile de la comunicare pentru Elena Munteanu si de la pronuntare pentru ceilalti inculpati.

In data de 22 octombrie 2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus reţinerea dr. Elena Munteanu pentru infracţiunea de trafic de influenţă si complicitate la luare de mită. Munteanu incadra in grade de handicap persoane perfect sanatoase cerandu-le anumite sume de bani. Sumele erau pretinse atât pentru cazurile de dizabilităţi reale a celor ce necesitau revizuiri anuale, în vederea menţinerii gradului de handicap cu toate consecinţele ce decurg din această situaţie.

Anchetatorii au gasit in cabinetul particular al Elenei Munteanu, sute de kilograme de medicamente, majoritatea expirate si au banuit ca femeia le administra pacientilor care veneau la tratament. În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat înscrisuri şi mai mulţi saci cu medicamente, precum şi peste 200.000 de lei şi 13.000 de euro. Astfel, la locuinţa mamei Elenei Munteanu au fost găsiţi 140.000 de lei, în timp ce în seiful din casa aceluiaşi medic s-au descoperit 35.000 de lei şi 10.200 de euro, precum şi numeroase certificate de trezorerie şi carduri bancare, atât pe numele femeii, cât şi pe cel al mamei acesteia.

Comentarii

3 comentarii

  1. Pe naiba! Parafa acestei doctorite continua sa fie aplicata pe certificatele de incadrare in grad de handicap nou reevaluate! Mai exact, septembrie 2013!…

  2. Niste ordinari acesti monstri ai societatii romanesti, un caz similar a avut loc si la Sibiu unde un medic primar expert a primit si pretins de la pacienti intr-o luna peste 10.000 euro. A fost condamnat din pacate numai la 3 ani si 6 luni, si culmea instanta a decis restituirea sumelor de bani confiscate. Rusine judecatorilor de la Curtea de Apel Alba.

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.