Doar 1 caine pe zi a reusit primaria Bacau sa sterilizeze in 2023. Problema maidanezilor ramane fara rezolvare in Municipiul Bacau

0

Primaria Bacau a anuntat prima campanie de sterilizare gratuita din anul 2024. Aceasta va avea loc pe 29 martie, la adapostul public de caini din Municipiul Bacau. In 2023, primaria a reusit sa sterilizeze aproximativ 400 de caini pe tot parcursul anului:

Prima campanie de sterilizare gratuită din 2024. O sală nouă de tratamente la adăpsotul public pentru câini fără stăpân și peste 10 tone de hrană. Zilele următoare vor începe înscrierile la prima campanie de sterilizare gratuită din anul acesta, care va avea loc pe 29 martie. Anul trecut, în sala de operații a Adăpostului Primăriei Municipiului Bacău au fost sterilizați gratuit peste 400 de câini.” a transmis primaria Bacau

Problema cainilor fara stapan persista in municipiul Bacau. Zilnic, se pot observa caini fara stapan pe majoritatea strazilor din oras, indiferent daca ne aflam in partea de nord, in cartierul FIALD, in sud, in zona Narcisa, sau chiar in centrul orasului, in zona SIF. Prezenta cainilor fara stapan a devenit o problema raspandita in intregul oras. Autoritatile nu au prezentat solutii concrete si par sa isi indrepte acuzele catre alti primari din zonele invecinate, care, sustin acestea, nu dispun de servicii pentru gestionarea cainilor fara stapan.

Cetatenii, deranjati de prezenta tot mai frecventa a cainilor pe strazi, solicita ca acestia sa fie preluati si adapostiti intr-un loc sigur. In urma postarilor referitoare la cainii maidanezi, „iubitorii de animale” devin adesea agresivi in mediul online, atacand verbal persoanele care doresc eliminarea cainilor de pe strazi si gasirea unor solutii umane pentru a-i proteja.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.