DNSC trage un semnal de alarma: Noi postări sponsorizate pe social media promovează false oportunități de investiții

0

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC avertizeaza romanii sa nu cada in capcanele fraudelor pe internet:

Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunități de investiții vizează utilizatori din România a platformelor #Meta. Ca și în cazurile recente documentate de echipa Directoratului, atacatorii se folosesc de tehnologia #deepfake pentru manipularea imaginii și a sunetului unor segmente video deja publicate anterior. În cazul de astăzi, atacatorii se folosesc de identitatea vizuală Enel România pentru promovarea schemei de fraudare, alături de fotografii cu Președintele, respectiv Premierul României. Pe site-ul de phishing unde utilizatorul este redirecționat, lângă imaginea ENEL apare deopotrivă și branding-ul ROMGAZ, Hidroelectrica, Banca Transilvania și Digi24. Modificarea în scop infracțional a înregistrărilor video are ca obiectiv clar inducerea în eroare a potențialele victime. Astfel, folosindu-se de reputația organizațiilor sau a personajelor din respectivele clipuri, atacatorii generează un grad important de încredere informației prezentate – câștiguri rapide într-un timp foarte scurt.” a transmis DSNC

Clipuri în care anumite persoane cu reputație la nivel național girează aceste ‘programe de investiții’ sunt publicate adesea de infractorii din online pe conturi social media nou create și folosite exclusiv în acest scop, ori unele compromise (vezi imagini), care au aparținut în trecut altor utilizatori. În capturile atașate se poate vedea ce categorii de utilizatori țintesc atacatorii și câte potențiale victime au putut vedea această postare sponsorizată cu caracter fraudulos, în decurs de 3 zile. Tot în imagini puteți observa și cum atacatorii manipulează inclusiv comentariile unor presupuși investitori de succes în ‘program’.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.