DNA investighează modul în care a fost finanțat, cu bani publici, clubul de fotbal Ceahlăul

0

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins astăzi, 11 februarie, în cinci locuri din judeţele Neamţ şi Bacău, într-o anchetă referitoare la infracţiuni de corupţie ale unor funcţionari publici din cadrul Primăriei Piatra Neamţ, condusă de PDL-istul Gheorghe Ştefan.

viorel mestecaneanuPreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal Ceahlăul a ieşit din sediu după aproape patru ore de la venirea procurorilor DNA. „Avem un control de la DNA, sunt veniţi doi comisari, unul de la Bacău şi unul de la Bucureşti. Obiectul principal al controlului este verificarea contractelor de reclamă şi publicitate, a contractelor de asociere, practic a banilor intraţi în club pe perioada 2008-2013. Au fost întrebări despre cum s-au cheltuit aceşti bani. N-am nicio emoţie. Le-am pus la dispoziţie tot ce ne-au cerut, ei fac copii după toate contractele, ni s-a terminat şi tonerul de la imprimantă. Bănuiesc că, la mijloc, este vorba despre dispute politice. Am mai avut un control similar de la DNA în 2007, pentru perioada 2005-2007 şi le-am trimis câteva portbagaje de hârtii. Şi atunci ca şi acuma, cred că verificările au la bază conflictele politice ale unor personaje”, a precizat Viorel Mestecăneanu (foto), preşedintele CA al FC Ceahlăul.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se fac cercetări „într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către persoane cu funcţii publice din cadrul primăriei municipiului Piatra Neamţ şi de administratori ai unor societăţi comerciale interpuse cu rol de direcţionare a sumelor de bani din bugetul public în interesul personal al celor implicaţi”. Potrivit cercetărilor preliminare, de la primăria condusă de Gheorghe Ştefan, care este, în acelaşi timp, preşedinte onorific al clubului Ceahlăul Piatra Neamţ, au fost direcţionate, în perioada 2008 – 2013, finanţări din fonduri publice pentru contracte de prestări servicii şi finanţări pentru localităţi de pe raza judeţului Neamţ, prin influenţa persoanelor cu funcţii publice din cadrul instituţiei.

Citește mai multe AICI


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.