DNA Bacau investigheaza Bank Leumi dupa ce un bacauan a ramas fara 1,5 mil euro si un teren


Dna Bacau a inceput o investigatie asupra Bank Leumi , dupa ce un bacauan a ramas fara 1,5 milioane de euro si un teren , bani ce au fost incasati dintr-o tranzactie de vanzare-cumparare. Tranzactia a avut loc in 2007. Timp de 3 ani dosarul a stat pe masa Serviciului de Investigare a Fraudelor din Cadrul IJP Bacau , dar acum a fost preluat de DNA Bacau.

Un bacauan a vandut un teren unei firme din Iasi. Firma a facut credit la Bank Leumi si i-a solicitat vanzatorului sa-si deschida cont acolo pentru a-i transfera banii. Banii au ajuns in cont la acea data , 2007 cand a fost efectuata tranzactia. Cateva zile mai tarziu bacauanul a vrut sa scoata banii pentru a-i transfera in alta parte , dar a avut o surpriza : banii nu mai erau in cont. I s-au prezentat doua extrase de cont , prin care se arata ca sumele au fost retrase de catre banca printr-o operatiune de stornare.

Se pare ca centrala Bancii Leumi a oprit creditul firmei din Iasi , din cauza unor suspiciuni. Astfel , bacauanul a ramas si fara bani si fara teren.

Pagubitul a facut sesizari catre Banca Nationala a Romaniei si catre conducerea Bank Leumi, insa de trei ani n-a primit nicio rezolvare. Trei ani e si perioada in care peste dosar s-a asternut praful, la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul Judetean de Politie, o adevarata mana intinsa prescriptiei. Acum, cazul a fost preluat de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Bacau. In exclusivitate pentru 1 TV, Biroul de Relatii Publice al DNA a transmis ca „In cauza penala la care faceti referire, procurorii anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala. In acest moment, informatii suplimentare nu sunt publice”.

Sursa : 1TV Bacau / hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.